menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Ще п’ятеро захисників з Вінниччини віддали своє життя за Україну

31.08.2023 18:30

Вічна пам’ять нашим Героям

І знову жахливі звістки про загибель наших захисників приходять в громади Вінниччини. У боях за Україну загинули Євген Ліпко, Андрій Павлюк, Ігор Бучaцький, Тимофій Іванов та Олег Щербина, повідомляє I-VIN.INFO.

Вінниччина втратила ще одного захисника України. На війні загинув жмеринчанин Євген Ліпко. Про це повідомляє Жмеринська міська рада.

Жмеринчанин був командиром 1-го мотопіхотного відділення, командиром машини 1-го мотопіхотного взводу 1-ї мотопіхотної роти військової частини А2960 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та з великою відповідальністю ставився до кожного бойового завдання. Він знав, що успішне виконання завдань – це крок до Перемоги, яку щодня наближав пліч-о-пліч з побратими. Незадовго до загибелі йому присвоїли звання молодшого сержанта.

43-річний воїн-оборонець загинув 25 серпня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Невельське на Донеччині.

На Луганщині загинув хоробрий кулеметник з Мурафської громади Андрій Павлюк. Про це інформує голова Мурафської територіальної громади Олег Літвіненко.

«Знову наша громада зазнала непоправної втрати! 26 серпня від отриманих травм в районі населеного пункту Новоєгорівка, Сватівського району, Луганської області мужньо виконуючи бойове завдання, загинув інспектор прикордонної служби 2 категорії — кулеметник 3 відділення інспекторів прикордонної служби 3 прикордонної застави 1 відділу прикордонної служби 3 прикордонної комендатури швидкого реагування, солдат Павлюк Андрій Олександрович», — йдеться у повідомленні.

Герой був 21.05.1987 року народження, мешканець села Пеньківка.

Боронячи суверенітет Укрaїни нa Донеччині зaгинув 38-річний військовослужбовець з Вінниччини. Трaгічну звістку про зaгибель Ігоря Бучaцького повідомили у пресслужбі Тульчинської рaйонної держaвної aдміністрaції.

Зa інформaцією місцевої влaди зaгинув Герой поблизу нaселеного пункту Івaнівське Бaхмутського рaйону Донецької облaсті.

«Ігор Вaсильович служив вірою і прaвдою зa нaшу Бaтьківщину, зa спокій сердець тa мaйбутнє кожного укрaїнця. Укрaїнa втрaтилa ще одного Героя, який щиро її любив тa боровся зa неї до остaннього подиху. Тульчинськa рaйоннa військовa aдміністрaція висловлює щирі словa співчуття сім’ї, родині, односельцям, друзям, побрaтимaм. Розділяємо біль вaшої втрaти тa сумуємо рaзом з вами», - йдеться в дописі.

Солдaт Бучaцький Ігор Вaсильович був водієм 4 aеромобільного відділення 1 aеромобільного взводу 4 aеромобільної роти aеромобільного бaтaльйону.

Сьогодні Вінницька громада проводжала останньою життєвою дорогою Тимофія Іванова. 32-річний воїн боронив Україну у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Разом із побратимами відстоював східні рубежі Батьківщини. Загинув 9 серпня під час виконання бойового завдання поблизу села Мар’янка Дніпропетровської області. Про це повідомила Вінницька міська рада.

Тимофій Іванов народився 13 березня 1991 року. Дитиною проживав із родиною на Херсонщині – у с. Кам’янка Каховського району. По завершенню школи поїхав на навчання до обласного центру, де здобув фах кухара, за яким й і залишився працювати. Та звичне життя нещадно обірвала російська агресія. Влітку минулого року Тимофій разом із батьками був змушений залишити рідну домівку. У пошуках безпечного прихистку, зупинилися у Вінниці. Саме тут чоловік остаточно вирішив стати на захист Батьківщини.

«Наш Тимофійчик не чекав на повістку, сам пішов у центр комплектування. Відтоді ми мало чули від нього про війну, він охочіше розповідав про плани. Казав, що після Перемоги хоче повернутися на Херсонщину, долучитися до її відновлення. Але, передусім для всіх, хто вижили, всіх, хто вистояли, приготувати найкращі страви, щоб за спільним столом вшанувати тих, кому не судилося дожити до цього дня…», – каже сестра воїна Анжеліка.

Воїна поховали на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Загинув на фронті мужній герой-доброволець із Бершаді Олег Щербина — прощання із героєм проходило сьогодні. Про це інформує Бершадський міський голова Віталій Драган.

«Знову трагічна звістка надійшла у нашу громаду. Загинув ще один Герой, патріот, захисник та воїн — Щербина Олег Вікторович, житель міста Бершадь, пішов добровольцем на війну з перших днів вторгнення ворога та мужньо боронив нашу державу», — йдеться у повідомленні.

Сьогодні зранку земляки попрощалися із загиблим воїном в його рідному домі у Бершаді.

Читайте також, буревій зірвав дах зі школи в громаді на Вінниччині.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад

Читайте також