menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Ще троє захисників з Вінниччини загинули на передовій

22.12.2023 18:40

Вічна слава та пам’ять героям

Болісні звістки з передової продовжують приходити в громади Вінниччини. Стало відомо про загибель ще трьох наших земляків на передовій: Сергія Бовсуна, Михайла Поліщука та Миколи Кравченка, повідомляє I-VIN.INFO.

Сьогодні Вінницька громада проводжала Героя останньою земною дорогою… Сергій Бовсун став у лави Збройних сил України у лютому 2023 року. Разом із побратимами виконував бойові завдання на Донецькому напрямку. Останній бій прийняв 16 грудня… Донька залишилась без батька, мати – без сина… Про це повідомила Вінницька міська рада.

Сергій Бовсун народився у Вінниці 26 лютого 1980 року. Навчався у 30-й загальноосвітній школі, а потому у Вищому професійному училищі №7, де здобув спеціальність столяра. Працював за фахом багато років, виготовляв гарні та комфортні меблі.

«Своїй справі віддавався сповна. Його ніщо не втішало так, як можливість створити якісну річ та подарувати іншим відчуття затишку у власній оселі, – розповідають рідні. – Цю зовсім мирну професію змінити на військову – змусила війна. Проте, й на фронті він залишався вірним собі. Побратими кажуть, що усіх підбадьорював, не давав опускати рук. Вірив у Перемогу та робив усе для її наближення».

Знову трагічна звістка надійшла у Погребищенську громаду. Під час виконання завдання поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області 16 грудня загинув житель села Кулешів, Поліщук Михайло Петрович. Про це 20 грудня інформує Погребищенська міська рада.

«Поліщук Михайло був номером обслуги 3 кулеметного відділення кулеметного взводу роти вогневої підтримки, матросом. Чоловіка мобілізували 30 травня цього року», - йдеться у повідомленні.

Вчора, 21 грудня, Герой назавжди повернувся до рідного дому у село Кулешів. Ставши на коліна, зі схиленими головами, з квітами та прапорами зустрічали загиблого Героя. На дорогу, якою їхав востаннє Михайло Петрович, вийшли рідні, близькі, друзі, побратими, представники міської влади, небайдужі жителі Погребищенської громади.

20 грудня Вінницька громада віддала останню шану Захиснику Миколі Кравченку 1967р.н. Сержант Збройних сил України, був задіяний у важких боях із ворогом із перших днів повномасштабного вторгнення. Загинув 25 березня 2022 року поблизу м. Волноваха Донецької області… Про це інформує Вінницька міська рада.

Микола Кравченко народився у Черкаської області, однак усе своє доросле життя пов’язав із Вінницею. Отримав професійну освіту у тоді ще політехнічному технікумі, працював та разом із сім’єю проживав у Вінницьких Хуторах. У 2014 році його мобілізували, а далі він продовжив службу в армії за контрактом. Отримав досвід бойових дій в АТО/ООС. Під час великого вторгнення воював кулеметником та помічником гранатометника у 53-й окремій механізованій бригаді ім. князя Володимира Мономаха в/ч А0536. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

«Батько ніколи не хизувався військовою доблестю, не прагнув нагород чи визнання. Він спокійно робив свою справу, був справжнім чоловіком та патріотом Батьківщини, – розповідає син полеглого Героя. – Перше, що зринає у спогадах про нього, це завжди усміхнене, доброзичливе обличчя, а ще чуйність та доброта, з якою він ставився до людей».

Читайте також, «Колядувати можна до 2 лютого», - секретар управління Вінницько-Барської єпархії.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад

Читайте також