menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Ще восьмеро воїнів Вінниччини загинули на передовій

09.10.2023 18:30

Вічна пам’ять та слава полеглим героям

На війні від рук росіян продовжують гинути найкращі сини Вінниччини – наші мужні захисники. На цей раз стало відомо про загибель вісьмох воїнів: Сергія Сташевського, Богдана Мартинюка, Віктора Денисова, Євгена Чепелюка, Максима Притули, Вадима Горецького, Руслана Павельчука та Євгена Кравцова, повідомляє I-VIN.INFO.

У неділю, 8 жовтня, вінничани проводжали на вічний спочинок полеглого воїна Сергія Сташевського. Відданого, мужнього, справжнього патріота. Про це повідомила Вінницька міська рада.

Вінничанин, без вагань, влітку минулого року пішов боронити Україну від ворога. Став у стрій 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Життя воїна обірвалося 9 жовтня 2022 у бою під селом Давидів Брід, що у Херсонській області. Йому було лише 38 років… Вдома на нього чекали мама, дві сестрички та брат.

Сергій Сташевський народився 2 січня 1984 року. Був випускником 33-ї вінницької школи. Після чого розпочався його трудовий шлях. Сестра Героя Наталія каже, що він брався за будь-яку роботу. Вмів усе: і техніку полагодити, і у будівельній справі був майстром.

«А під час війни у Сергія розкрився направду бойовий дух. Він вирушав на виконання бойових завдань без страху. Був впевнений у своїх силах та ніколи не нарікав на труднощі. Разом із побратимами готовий був воювати із ворогом до переможного кінця», – розповіла сестра воїна.

У суботу, 7 жовтня, ще один синьо-жовтий стяг замайорив над свіжою могилою. Вінниця прощалася із Євгеном Кравцовим, який віддав своє життя за Україну. Вірний військовій присязі воїн загинув 1 жовтня на Куп’янському напрямку. Йому було лише 27 років, з яких майже 9-ть присвятив боротьбі із російськими загарбниками, повідомляє Вінницька міська рада.

Нагрудний знак Головнокомандувача «Срібний хрест», медаль «За оборону Авдіївки», нагрудний знак «Ветеран війни» та останній – «За військову доблесть»… Загалом за свою службу Євген отримав до десятка нагород. І це у свої молоді роки! За його бойовими шляхами можна вивчати географію війни з 2015 року, а про його подвиги, за словами побратимів, варто знімати фільми.

Народився Євген Кравцов у смт Білокуракине Луганської області 4 грудня 1995 року. Закінчив місцеву школу та по досягненню 18-ліття відразу пішов захищати Батьківщину. Зі 109 окремим гірсько-штурмовим батальйонам «Едельвейс» юнак пройшов Авдіївку, Попасну, Бахмут… та шлях від солдата до сержанта.

Перед повномасштабним вторгненням Євген закінчив Львівську академію сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного та вже з перших днів перебував на передовій у складі 115-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Бої на Сумщині, Донеччині, Харківщині… Спочатку воював на посаді взводного та вже незабаром його підвищили до ротного, а згодом заступника командира батальйону.

«Військова справа – це було його все. Він цим жив. Решту – залишав до після Перемоги. Хлопці та дівчата, з якими Євген воював, зараз мені пишуть, що дуже його поважали та любили. Він понад усе їх оберігав, намагаючись уникнути втрат серед своїх підлеглих, – розповідає сестра полеглого бійця Тетяна, яка з 2014 року мешкає з родиною та батьком у Вінниці. – Брат був найкращим, добрим та чуйним. Він не бачив свого життя ніде, окрім України – вільній, квітучій та незалежній».

Захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, виявивши стійкість та мужність в боях за Батьківщину загинув військовий Богдан Мартинюк. Герою було 22 роки.

Богдан — житель села Біличин. Своє молоде життя 22-річний Захисник віддав за мирне чисте небо, за вільне майбутнє своєї України, за кожного з нас. Свій останній в житті бій мужній Воїн прийняв 5 жовтня в Донецькій області.

«Богдан — справжній Герой, що загинув зі зброєю в руках, до останнього подиху захищаючи свої рідні землі. Герої не вмирають. Вони просто перестають бути поруч. Відлітають… Тихенько і не попрощавшись. Стають зірками в небі. Нашими янголами-охоронцями», — передає Барська громада.

У Жмеринській міській територіальній громаді 7 жовтня 2023 року оголошено Днем жалоби. Цього дня громада прощається з героєм-земляком Віктором Денисовим, що віддав життя за Україну. Про це повідомили у Жмеринській міській раді.

Воїну було 58 років. Він — старший стрілець другого механізованого взводу. Загинув 3 жовтня під час мінометного обстрілу в Покровському районі Донецької області.

Жмеринчанин працював на залізниці.

У 2015 році брав участь в АТО, захищаючи українські території від окупантів на сході. З першого дня війни став добровольцем на захист рідної держави. Мав позивний «Прапор».

Сьогодні, 9 жовтня, у Тульчинській громаді оголосили День жалоби: зупинилося серце 40-річного військового Євгена Чепелюка.

Захисник народився 21 жовтня 1983 року у селі Журавлівка. З липня 2022 року захищав суверенітет та цілісність України. У березні 2023 року був демобілізований.

«За час проходження військової служби зарекомендував себе як відповідальний військовий. Вмів швидко орієнтуватися і знаходити правильний вихід у складних ситуаціях»,повідомляється на сторінці Тульчинської громади.

Сьогодні о 13.00 траурний мітинг пройшов від дому Захисника в Журавлівці.

На фронті загинув ще один мужній воїн з Вінниччини — житель Писарівки Максим Притула. Про це 8 жовтня інформує Вінницько-Хутірська громада.

«Страшна звістка знову сколихнула нашу громаду. Загинув мужній воїн, житель Писарівки — Притула Максим Петрович», — йдеться у повідомленні.

Максим з перших днів повномасштабного вторгнення захищав українську свободу та суверенітет, отримав важке поранення на фронті, після лікування знову повернувся в пекло війни.

На жаль, люта війна не щадить нікого, забирає гідних, найкращих синів та дочок України. З пекучим сумом та гірким болем земляки висловлюють найщиріші співчуття родині та близьким людям Максима.

Знову важка втрата для Барської громади. Загинув воїн Вадим Горецький. Загинув наш земляк, Вадим Горецький, житель села Гулі. Життя захисника обірвалось 5 жовтня на Донецькому напрямку.

«Вадим був прекрасним батьком, люблячим чоловіком і людиною з великим серцем. Барська громада низько схиляє голови у скорботі за молодим життям. Нехай земля буде пухом нашому воїну, а рідним і близьким — сил і терпіння в цей важкий момент», — повідомляє очільник громади.

Знову важка втрата для Могилів-Подільської громади. Загинув воїн Руслан Павельчук.

Перестало битися серце військового 7 жовтня 2023 року.

«Захищаючи державний кордон незалежної України, загинув наш земляк молодший сержант ДПСУ — Руслан Васильович Павельчук, 10.12.1975 року народження», — повідомив очільник громади.

Читайте також, каблучку нареченій одягав губами: оборонець Маріуполя потребує протезів.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад

Читайте також