menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Що варто побачити в польському курортному містечку дітям і дорослим (ФОТО)

16.09.2022 19:40

Туристичні родзинки містечка Криниця-Здруй

Криниця-Здруй у Польщі – це курортне містечко, в якому українських дітей приймає табір «Колос-Братерство». Від початку повномасштабної війни в цьому таборі оздоровилось близько 800 дітей. Тут привабливі краєвиди, чисте повітря та цілюща вода. У дитячому реабілітаційному таборі «Колос-Братерство» Криниці-Здруй для дітей та дорослих є багато цікавих туристичних місцин, які варто відвідати. I-VIN.INFO побував в деяких з них та на власному досвіді переконався, що ж варто побачити в курортному містечку.

Центр міста.

Якщо ви тільки приїхали до Криниці-Здруй та вже хочете побачити гарні місця, вам потрібно пройти до центру. Гарні будинки, чисті вулички, пам’ятники та багато чого іншого знайдете саме тут. Для туристів працюють сувенірні магазини, ятки зі смаколиками. Влітку для дітей майже на кожному кроці продається морозиво з різними смаками.

Також тут працюють численні фонтани. Для гостей міста біля них розмістили лавки, лежаки. До того ж, ввечері фонтани працюють з музикою та гарним світлом, що дуже схоже на вечірні шоу біля фонтану «Roshen» у Вінниці.

Якщо ви прихильники робити фото, то у центрі міста вам це вдасться на славу. Самі поляки часто ходять з фотоапаратами, знімають відео й на телефон, аби передати цю всю красу рідним. Гарні ресторани, будиночки у різних стилях та кольорах розбавлять вашу стрічку в Instagram чи будь-яку іншу соціальну мережу.

А ще саме в центрі міста ви можете придбати славнозвісну місцеву воду, яка має лікувальні властивості. Докладніше про води і їх властивості на сторінці головного Дому здройового.

Паркова гора.

Якщо ви обожнюєте прогулянки в лісовій місцевості, активний відпочинок та відкривати нові місця – вам терміново потрібно побувати у Парковій горі. Окрім гарних стежок, лісу, лавок, тут ще є озеро з лебедями та качками, відкритий музей науки, оглядові майданчики. Також багато зон для фотосесій, всюди – дитячі майданчики та усілякі розваги для малечі. Паркова гора настільки різноманітне місце, що вам точно не вистачить одного дня, аби все обійти та побачити.

Для відвідувачів тут працює фунікулер, на якому можна проїхатися на вершину гори. Проте набагато цікавіше ходити пішки або кататися на велосипеді. Паркова гора ідеально підійде як і для прогулянки наодинці, так і для багатолюдних екскурсій: тут можна знайти різні розваги на будь-який смак. Бігати, читати книгу, кататися на велосипеді, проводити квести, вийти на прогулянку, медитувати, проводити фотосесію – це все, і не тільки, можна зробити на Парковій горі.

Льодовий каток та санкострада

Якщо ви хочете «освіжитися» влітку або просто хочете покататися на ковзанах, варто піти до місцевої льодової арени. Також тут проводять хокейні матчі з командами різних вікових категорій. Інколи можна зустріти й українських хокеїстів. Сюди варто сходити, якщо ви ніколи не бачили хокейну гру вживу. Проте радимо одягатися тепліше, коли заходите сюди.


Неподалік від льодової арени розміщена санкострада. Сюди варто потрапити всім, хто любить швидкість, яскраві емоції, екстрим і … лам. Тому що внизу з правого боку гірки ви зможете побачити, як пасуться лами. А взагалі санкострада приносить багато позитивних емоцій для дітей, і після першого спуску дуже часто просять «ще разочок». Спуск є безпечним, адже перед початком інструктор детально пояснює, як давати газу та гальмувати. Варто лише дотримуватись правил і санкострада запам’ятається назавжди лише у позитивному значенні.

Слотвінських парк

Окрім парку в центрі міста, у Криниці-Здруй є ще декілька. Наприклад, Слотвінський парк. Тут тихі доріжки, окремо розміщені дитячі та спортивні майданчики. Проте однією з найголовнішою окрасою є альтанка з розсольною стіною, яка зроблена з гілок від дерев. Сюди варто прийти з дітьми, адже можна оздоровитися, вдихаючи випари соляної води з гілок. Також тут можна знайти багато інших цікавих місць, гуляючи парком.

Поради!

У Криниці-Здруй багато різноманітних розваг. Проте, якщо ви все ж вирішили сюди приїхати, чи відправити у табір «Колос-Братерство», варто:

-По приїзду придбайте місцеву сім-карту, аби користуватися Інтернетом, GPS- картами та, за потребою, перекладачами.

-Аби зекономити гроші на продуктах, краще ходіть у магазин «Бедрьонка». Це хороший супермаркет, в якому ви навіть знайдете морозиво за 1 злотих.

-Поруч з Криницею-Здруй розміщений кордон з Словаччиною. Тому окрім Польщі, ви ще можете поїхати і в інші країни.

-Не забувайте поводити себе чемно за кордоном. Особливо, з поляками, які дуже радо вітають українців і добре до них ставляться.

Нагадаємо,фотограф з Вінниці відкрив виставку про війну у Польщі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак



Читайте також