menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Що відомо про сьогоднішню масовану ворожу атаку та її наслідки

26.01.2023 13:20

Вінничани чули звуки вибухів та роботи ППО

Ранок 26 січня в Україні знову був тривожний, знову ворог завдав масованого ракетного обстрілу. У Вінниці та в інших містах і областях було чути звуки вибухів. У Києві є постраждалі, одна людина загинула. На Вінниччині є влучання ракет. I-VIN.INFO зібрав офіційну інформацію щодо сьогоднішніх ворожих обстрілів.

Під час ракетної атаки вінничани чули звуки вибухів. За інформацією голови Вінницької ОВА Сергія Борзова, в області працювала ППО.

«Йде протиповітряний бій! ПС ЗСУ контролюють повітряний простір над Вінниччиною», - проінформував Сергій Борзов.

Згодом він повідомив, на Вінниччині є влучання ворожих ракет. Постраждалих нема, а всі оперативні служби працюють на місці. Уламки російських ракет виявили на території Вінницького регіону. Про це повідомив начальник Нацполіції Вінниччини Іван Іщенко. Наразі поліцейські проводять огляд місця події та фіксують наслідки ворожих обстрілів.

У Києві було чути вибухи в Дніпровському районі. Як повідомив мер міста Віталій Кличко, були ще звуки вибухів.

«В результаті влучання ракети в нежитлову забудову в Голосіївському районі. Наразі є інформація про одного загиблого і двох поранених. Постраждалих госпіталізували медики», - йдеться у дописі в Телеграм-каналі.

Як повідомив голова КМВА Сергій Попко у Телеграм-каналі, через падіння уламків ракети загинув 55-річний чоловік, ще двоє людей постраждали. Всі 20 російських ракет, направлених на столицю, збили. Також на Київщині уламки російських ракет знайшли в кількох районах. Попередньо відомо про пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури, приватних і багатоповерхових будинків, автівок жителів у деяких районах області, проте постраждалих немає. Також зафіксували влучання в енергетичний об’єкт. В області екстренні відключення світла.

В Одеській області є влучання у два об’єкти енергоінфраструктури. В області проблеми зі світлом. Постраждалих немає. Над Одещиною було збито три ракети «Калібр». Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій та Житомирській областях також працювала ППО. Про це повідомили у Телеграм-каналі Ukraine NOW.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив:

«Противник здійснив 55 пусків ракет повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря. Силами і засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 47 крилатих ракет, 20 з них в районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей».  

Нагадаємо, російське вторгнення: триста тридцять сьома доба.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Телеграм-канал Вінницької міської ради


Читайте також