menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Семеро вінничан загинуло у боях із ворогом

10.01.2024 18:45

Щирі співчуття близьким та вічна пам'ять Героям

Вінниччина знову втрачає своїх синів. Стало відомо, що свої життя за Батьківщину віддали Євген Лушніков, Анатолій Паламарчук, Анатолій Яковенко, Олег Бегас, В'ячеслав Павловський, Руслан Некрут та Ігор Рижко, повідомляє I-VIN.INFO.

Захищачи Україну загинув житель села Славна Липовецької громади Євген Лушніков, 1997 року народження. Трагічну звістку повідомила Липовецька міська рада. Чоловік рано осиротів. Вивчився на електрика, відслужив у армії, а потім влаштувався на роботу до Києва, де й одружився. З перших днів повномасштабного вторгнення пішов добровольцем. Отримав важке поранення і після лікування, маючи групу інвалідності, повернувся до захисту України. Неодноразово був нагороджений відзнаками - у 2022 році, як учасник АТО отримав медаль «Честь. Слава. Держава» від Київського голови адміністрації, а у липні того ж року був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «За взірцевість у військовій службі». У лютому 2023 отримав орден «За мужність». Мріяв про щасливе сімейне життя та багато дітей, але ворожий снаряд перервав його життя.

Знову сумні новини прийшли до Липовецької громади. Сьогодні громада попрощалась із жителем села Богданівка Анатолієм Паламарчуком, 1987 року народження. У 2015-2016 роках чоловік воював у АТО. Спільно з дружиною виховував сина. Був мобілізований у листопаді 2023 року. Загинув 6 січня поблизу Первомайська на Донеччині.

Сумна звістка прийшла і до Калинівської громади. Калинівська міська рада повідомила про загибель жителя села Бережани Анатолія Яковенка, 1971 року народження. Народився чоловік у селі Вовчок Немирівського району, а з 2004 разом із сім'єю проживав у Бережанах. До повномасштабного вторгнення працював будівельником. З 24 жовтня 2022 року був мобілізований. Загинув 8 січня під час виконання бойового завдання на острові Великий Потьомкін, Херсонської області.

У боях з ворогом втратила свого захисника Тульчинська громада. У Тульчинській районній державній адміністрації повідомили про загибель жителя села Клебань Олега Бегаса, 1976 року народження. Чоловік служив номером обслуги гранатометного взводу роти вогневої підтримки. Загинув 7 січня поблизу Первомайська Донецької області.

Захищаючи Батьківщину загинув житель села Нова Прилука В'ячеслав Павловський, 1968 року народження. Трагічну звістку повідомив Турбівський селищний голова Ігор Соць. З ворогом Герой боровся у зоні проведення АТО, а з початком повномасштабного вторгнення продовжив наближати перемогу. Був стрільцем-санітаром 1 механізованого відділення. Загинув від ворожого обстрілу 7 січня поблизу Первомайська на Донеччині.

Нещодавно Гайсинська громада попрощалась із Русланом Некрутом, 1999 року народження. Про це повідомила голова Гайсинської районної державної адміністрації Людмила Головашич. Народився Герой у селі Мелешків, та останні роки жив із сімʼєю у Бубнівці. У лютому чоловіку виповнилося б 25 років, та 2 січня ворог забрав життя Руслана. Загинув солдат поблизу Невельського на Донеччині.

Липовеччина знову у жалобі. Сьогодні громада попрощалась із ще одним своїм Героєм - жителем села Щаслива Ігорем Рижко, 1998 року народження. Закінчив Ігор Вінницьке вище професійне училище Департаменту поліції охорони. Після навчання пройшов строкову службу та повернувшись із армії служив у ЗСУ на контрактній основі. До повномасштабного вторгнення чоловік працював у Польщі, та вже із березня 2022 року став на захист рідної землі. Під час літньої відпустки одружився та мріяв про щасливі плани на майбутнє. Та кривава війна не дала цим планам здійснитись та забрала життя чоловіка.

Читайте також, дитячий лікувальний оздоровчий центр та лінія електропередач: наслідки повітряної атаки ворогом по містах України.

Щоб отримувати новини вчасно підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: з дописів

Читайте також