menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Серед дітей волейбол набирає популярності»: голова Вінницької обласної Федерації волейболу (ФОТО)

23.02.2024 17:35

У Вінниці підбили підсумки роботи федерації за минулий рік

За 2023 рік волейболісти Вінниччини здобули чимало перемог. Наприклад, ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» посів друге місце у жіночій Суперлізі-Дмарт. А чоловіча волейбольна команда «МХП-Ладижин»-ШВСМ «Колос» бере участь у чемпіонаті України 2023/24 року серед чоловічих команд Суперліги-Дмарт. Про всі досягнення спортсменів Вінниччині з волейболу прозвітували на конференції Вінницької обласної Федерації волейболу. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

На заході обговорили досягнення з дитячого волейболу. Протягом 2023 року організували 10 дитячих чемпіонатів області: 5 у юнаків, та 5 у дівчат. Також на Вінниччині організували Гімназіаду, в якій взяло участь 22 команди юнаків та 16 команд дівчат. На Вінниччині ще проводились обласні спортивні змагання з волейболу серед юнаків та дівчат 2009 року народження «Олімпійська надія». Їх проводив ВФСТ «Колос» спільно з ВОФВ та за підтримки БФ «МХП-громаді». На старт вийшло 14 команд юнаків і 17 – дівчат.

Аматорський волейбол теж не давав задню. Торік проводився Кубок Вінницької області серед чоловічих команд. Також чимало було Відкритих чемпіонатів міста Вінниця. А за ініціативи обласної Федерації, ВФСТ «Колос», концерну «Поділляагрозахист» та генерального партнера змагань БФ «МХП-громаді» у 2023 році розпочався ІІ тур чемпіонату Вінницької області «Ліга-Поділля».

Минулого року також проводилися змагання з пляжного волейболу серед чоловічих команд в територіальних громадах області. А з червня по вересень 2023 року організували повноцінний сезон з пляжного волейболу. В рамках цього проводився Чемпіонат області серед чоловічих та жіночих пар. Особливу увагу заслуговує Всеукраїнський Благодійний турнір «Крила Перемоги», на якому зібрали 640 тисяч доларів на укомплектування чотирьох ударних груп безпілотниками для спецпідрозділу «Крила» ГУ розвідкиМіністерства оборони України. Сезон паркового волейболу тривав з червня по вересень 2023 року. За цей час зіграно більше 10 турнірів у Вінниці, у них взяли участь понад 30 команд.

Окрім цього, за ініціативи Вінницької обласної Федерації волейболу у 2023 році пройшов Кубок Вінницької області серед ветеранських команд віком 60+ та вікової категорії 55+. У змаганнях взяло участь 8 команд. А серед професійних команд з волейболу найбільш популярними є жіночий ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» з Вінниці та чоловіча ВК «МХП-Ладижин»-ШВСМ «Колос». Обидві команди беруть участь у Суперлізі-Дмарт, та представлятимуть Вінниччину на всеукраїнському рівні.

Волейболісти Вінницької області не тільки здобувають перемоги, а ще й допомагають військовослужбовцям у реабілітації. Так, чоловіча команда Суперліги за підтримки БФ «МХП-громаді» долучилась до соціального проєкту з підтримки військових, які проходять у Вінниці лікування та адаптацію після травм. У такий спосіб реабілітаційний процес проходить краще та з’являється мотивація.

Як зазначив для I-VIN.INFO голова Вінницької обласної Федерації волейболу Микола Чумак, за останні роки спорт набирає все більшої популярності. Волейбол поступово стає масовим видом спорту. На Вінниччині активніше стали проводити дитячі змагання з волейболу.

«Великим показником є те, що 120 команд взяли участь у «Обласній Дитячій Лізі». Серед діток волейбол набирає популярності. Більше 1500 дітей долучилися до дитячої ліги з волейболу. Срібними призерами стала жіноча команда ВК «Добродій», це також хороший результат. Чимало інших команд показали вражаючі результати на наших змаганнях. Зараз спорт вже позитивно впливає на суспільство. Як каже Президент України, «масовий спорт – сильна держава». І це гасло працює. Всі почали розуміти цінність здорового способу життя та важливість спорту», - запевнив Микола Чумак.

Нагадаємо, українська жіноча збірна здобула перемогу на чемпіонаті Європи з важкої атлетики.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак та Світлана Пустовіт.


Читайте також