menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Швейцарців приголомшила історія про жінку, яка на всю зарплатню закуповує ліки для України»: волонтерка

07.01.2023 18:15

Організація Helpua.ch поєднує народи України та Швейцарії завдяки спільній боротьбі з агресором

Волонтерська організація Helpua.ch з перших днів повномасштабної війни контактує з швейцарськими громадами та благодійними організаціями. Поєднуючи тих, хто потребує допомоги, та тих, хто може її надати, організація з кожним успішно реалізованим волонтерським проєктом наближає Україну до перемоги. I-VIN.INFO розповідає про організацію Helpua в Швейцарії.

Helpua.ch займається суто гуманітарною допомогою для цивільних в Україні. Організація співпрацює з державними установами, благодійними фондами та підприємцями задля забезпечення українців медикаментами, медичним обладнанням, їжею, електроенергією та іншими речами життєвої необхідності.

Членкині організації Поліні Попович вдалося ледь не власноруч запустити процес постачання великих партій медикаментів Україні на державному рівні в Швейцарії.

«У перший день повномасштабної війни українське консульство в Швейцарії опублікувало список ліків, необхідних Україні, закликало купувати їх по мірі можливості та передавати до посольства. У мене є багато знайомих в державних установах, в тому числі і в міністерстві охорони здоров’я Швейцарії, тому я одразу почала у них розпитувати, де можна придбати великі партії медикаментів. Мені вдалося купити певну кількість ліків за власні кошти, а потім ця історія дійшла до власників фармацевтичної компанії, і вони запропонували пожертвувати Україні велику партію ліків на суму 150 тисяч франків», - розповідає координаторка постачання організації Helpua.ch Поліна Попович.

Саме ця історія і запустила процес довготривалої та плідної підтримки України з боку швейцарської влади.

«Швейцарці були приголомшені такою історією про жінку, яка на всю свою заробітну плату закуповує ліки для України, що потім вже на державному рівні від шпиталю кантону Во, в якому я проживаю, почали також відвантажувати ліки в Україну. Перший раз відправили партію на 3 мільйони франків, а потім все більші і більші партії», - згадує пані Поліна.

На жаль, будь-які державні установи завжди зв’язані бюрократичними обов’язками і не завжди можуть бути такими оперативними та гнучкими, як волонтери. Коли у влади Швейцарії виникли труднощі із постачаннями, саме організація Helpua.ch прийшла на допомогу.

«Коли партії поставок медикаментів збільшувалися, у нас виникли проблеми з логістикою, адже багато водіїв вантажівок відмовлялися їхати в Україну через небезпеку. Саме тоді я і мій знайомий з міністерства охорони здоров’я звернулися до організації Helpua.ch, які дуже ефективно нам допомогли із перевезенням. Після цього я і сама приєдналася до цієї організації», - розповідає Поліна Попович.

Станом на зараз Helpua.ch вдалося залучити для допомоги Україні матеріальних та фінансових ресурсів сумою у більш ніж два мільйони франків, що складає майже 80 мільйонів гривень.

Одним з найуспішніших кейсів волонтерської діяльності Helpua.ch стало придбання для Київської міської лікарні портативного рентгену-апарату та хірургічного столу для пошуку сторонніх предметів в тілі, таких як кулі, що під час війни є дуже актуальним.

Також організація допомогла і Вінниччині. Зовсім недавно завдяки Helpua.ch Іллінецькій лікарні передали два сучасних багатоцільових рентген-апарати марки Siemens.

«Ми організували добровольчу команду, представлену людьми з великим досвідом з 2014 року, після першого вторгнення на українські східні території. Наша команда Helpua.ch уважно стежить за українськими чатами, соціальними мережами, волонтерськими організаціями і вже працює над тим, що потрібно саме зараз», - пишуть про себе волонтери з Helpua.ch.

Нагадаємо, нову партію тролейбусів отримала Вінниця.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: фейсбук-сторінка helpua.ch

Читайте також