menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Сьогодні вінничани відзначають Міжнародний день захисту дітей

01.06.2023 08:15

Всесвітній день захисту дітей проголосили у 1925 році на Всесвітній конференції у Женеві

Щороку 1 червня День захисту дітей відзначають у десятках країн по всьому світу: це одне з найстародавніших міжнародних свят. Головне завдання цього дня – привернути увагу громадськості до реальних дитячих проблем. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на сайт Vesti.

Всесвітній день захисту дітей проголосили у 1925 році на Всесвітній конференції у Женеві, присвяченій питанням благополуччя дітей, та вперше свято кожної дитини почали відзначати у 1950-му році. ООН підтримала цю ініціативу та оголосила захист прав, життя та здоров'я дітей одним із пріоритетних напрямів своєї діяльності.

Противники абортів обрали цей день для проведення акцій на захист права на життя ненароджених дітей. У різних країнах світу вони збираються 1 червня або в один із найближчих днів, щоб привернути увагу широкого загалу до проблеми абортів.

Усі дитячі права та свободи відображені у Декларації прав дитини, яку було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1959 році. Вона проголошує рівні права дітей у галузі виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного та духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної приналежності, суспільного походження, майнового стану тощо. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей та сприяти їхній реалізації.

День захисту дітей в Україні започатковано указом президента України Леоніда Кучми у 1998 році з ініціативи Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів та дітей «Україна – дітям» та інших громадських організацій.

Нагадаємо,свято для маленьких мешканців Вінниці організують до Дня захисту дітей.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:starylev.com.ua




Читайте також