menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Співпраця та розвиток: очільник одного з воєводств Польщі зустрівся із вінницькими підприємцями (ФОТО)

19.04.2023 21:20

Зустріч відбулась з метою налагодження контактів для майбутньої двосторонньої співпраці

До Вінниці завітала делегація з Лодзинського воєводства на чолі із маршалеком воєводства Гжегошем Шрайбером. Сьогодні пан Гжегош зустрівся із підприємцями Вінниччини для обговорення питань економічного співробітництва між Вінницькою областю та Лодзинським воєводством. На зустрічі не оминули стороною і питання ембарго на імпорт української агропродукції зі сторони Польщі, а також домовились про подальші кроки співпраці в інших сферах бізнесу, повідомляє I-VIN.INFO.

Після короткої доповіді про особливості ведення підприємницької діяльності у Лодзинському воєводстві з польської сторони, вінницькі підприємці задавали питання, відповіді на які вони хотіли почути перед початком співробітництва із поляками. Питали, зокрема, про умови розміщення виробництва на території воєводства, різні аспекти експорту та імпорту продукції та багато чого іншого.

Результатом цієї зустрічі не було укладання конкретних двосторонніх угод, проте під час обговорення польська делегація почула про головні потреби українських підприємців, а ті в свою чергу дізналися про деталі можливого майбутнього співробітництва.

«Зібрали сьогодні наших підприємців – представників агрокластерів, представників сільськогосподарського бізнесу. З нашими польськими партнерами знайшли певні точки дотику – це сільське господарство, фармацевтика та переробка сільськогосподарської продукції. Розвивати співробітництво ми можемо та маємо вже сьогодні, не дивлячись на війну, адже тільки міцна економіка може забезпечити належний рівень життя для мешканців нашої області», - зазначив заступник Начальника Вінницької ОВА з питань цифрового розвитку Андрій Кавунець.

Вочевидь, налагодження економічних відносин між Вінницькою областю та Лодзинським воєводством буде поетапно та методично розвиватись, що дасть лише позитивні результати як для України, так і для Польщі.

Читайте також, у Вінниці обрали нового ректора Донецького національного університету.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також