menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Спорт на часі»: Кубок України з самбо завершився у Вінниці (ФОТО)

19.08.2023 16:30

Спортсмени з 20 областей України приїхали на змагання

У Вінниці з 15 по 19 серпня проходив Кубок України з боротьби самбо серед чоловіків та жінок. Молоді спортсмени впродовж п’яти днів змагалися між собою за перше місце на змаганнях. А 18 та 19 серпня - найстарші учасники та учасниці Кубку України. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Змагання зібрали 250 спортсменів із 19 регіонів України. Як зазначив президент Національної федерації самбо України Вадим Рогач, цей захід дуже важливий. Адже за результатами Кубку створять Збірну команду України з самбо.

«Не зважаючи ні на що, поєдинки тут відбулись Завдяки нашим захисникам ми можемо стояти тут та проводити змагання. Дякую ЗСУ, дякую Вінницькій обласній федерації самбо та всім іншим організаторам, місцевій владі за чудове проведення цього заходу. Це люди, які розуміють, що спорт на часі», - каже Вадим Рогач.

Як додає віце-президент Вінницької обласної федерації самбо України Ярослав Калетюк, організатори запрошували спортсменів із Донеччини, Луганщини, Харківщини, аби мали змогу продовжувати займатися спортом.

«Наприклад, у нас у Вінниці живуть діти, які приїхали з Харкова. Вони представляли своє рідне місто. Щодо організації ми відпрацювали чіткий механізм, тому труднощів ніяких не було. Єдине - заважали повітряні тривоги. Тоді змагання мають припинятись і всі йдуть в укриття», - зауважує Ярослав Калетюк.

Чимало спортсменів та спортсменок змагалися за призові місця. Наприклад, Маргарита Випирайло приїхала до Вінниці з Черкаської області. Боролася у віковій категорії 18+, у ваговій категорії 47 кілограм. Зазначає, мала достатньо довгу перерву у змаганнях, тому довго чекала на проведення цього Кубку України.

«Було незвично виходити на поле бою. Але була бадьора, не хвилювалася. Мабуть тому, що давно цього не робила. Мені цього дуже не вистачало. Такі змагання потужно підтримують самих спортсменів, їхню силу духу, витримку. Хоч всі налаштовані дружньо, проте перемагає найсильніший», - каже учасниця змагань.

Нагадаємо, вінницька організація святкує 73-річчя.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак.

 

Читайте також