menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Спорт – це ще й оздоровлення»: як на Вінниччині популяризують спортивні заходи

23.06.2023 20:55

У Жмеринському районі мають успішні кейси з проведення змагань

Партнерська публікація


Чимало спортивних заходів проводяться на Вінниччині. Важливо, що саме змагання та регулярні тренування допомагають виховати майбутніх чемпіонів. Один з районів Вінниччини, який славиться своїми спортивними досягненнями – Жмеринський. Тут базується Жмеринська районна організація ВФСТ «Колос», яка постійно організовує змагання для дітей та дорослих. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Вчора у Жмеринці проводилося засідання Президії районної організації ВФСТ «Колос», очільником якої є Василь Марчук. На зустрічі обговорювали не тільки організаційні питання, а ще й досягнення та підсумки змагань.

Як зауважив для I-VIN.INFO Василь Марчук, чимало змагань ще планують провести. Проте для ефективної долученості кожної громади він особисто намагається пояснити важливість змагань.

«У нас є громади, для яких піти на змагання, доєднатися до організації спортивного процесу -все одно, що зуби почистити. Тому що вони звикли постійно брати участь у змаганнях, вони завжди у спортивному тонусі. Проте є і менш активні громади. Таким доводиться пояснювати, що змагання – це не тільки про результат, а ще й оздоровлення, фізична підготовка та як об'єднуюча складова - патріотичне виховання. На всіх заходах призери отримували кубки, медалі, грамоти, були й подарунки від партнерів. А люди від таких нагород ставали ще більш натхненними ще ефективніше займатися спортом», - каже Василь Марчук.

В роботі президії взяв участь заступник Шаргородського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України Вінницької області Артем Соляник. За його словами, у Шаргородській територіальній громаді активно йде взаємодія місцевої влади з ініціативними людьми, активістами, Вінницькоютериторіальної організації «Колос» та місцевого осередку ВФСТ «Колос» у Шаргородській громаді. Саме така співпраця допомагає організовувати змагання на гарному рівні.

«На жаль, раніше у Шаргороді майже не було такої ефективної співпраці, як зараз. А тепер навіть меценати долучаються до допомоги. І це чудово! Адже люди зрозуміли, що спорт треба розвивати. Бо без тренувань, фізичних навантажень не буде здорової нації. Навіть війна довела, що треба бути сильним і загартованим. А для дітей спорт – це ще й оздоровлення, заряд енергії на нові досягнення», - зауважує Артем Соляник.

Як додає голова місцевого осередку ВФСТ «Колос» у Шаргородській територіальній громаді Олег Сікорський, вонипроводять змагання для всіх: відшколярів 1-го класу до ветеранів.

«Було й таке, що у змаганнях з шашок брав участь 90-річний чоловік. А наймолодшому учаснику у цих же змагань було 6 років. Найголовніше, аби до спортивного процесу були залучені всі. В цьому полягає велика робота місцевої влади, спортивних організації та інших. Звісно, зараз ще триває війна. І через неї є негативні фактори для розвитку спорту. Проте варто долучати дітей до тренувань, давати їм можливість для особистого розвитку попри все», - зазначає Олег Сікорський.

Головна спеціалістка у Мурафській територіальній громаді з відділу освіти, культури, молоді та спорту Галина Стефанішина на своїй посаді відносно нещодавно, проте із захопленням розповідає про набутий позитивний досвід.

«Коли спортсмени бачать, що їх підтримують фінансово, морально чи психологічно, вони завжди раді брати участь у змаганнях. Особливо важливо це для молоді. Вони активні і прагнуть долучатися до всіх заходів», - каже Галина Стефанішина.

За її словами, чимало місцевих спортсменів вступили до лав ЗСУ, щоб захищати територіальну цілісність України.

Читайте також, українським військовим присвятилимуралу Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак

Читайте також