menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Спортсмену завжди треба змагатися»: переможці змагань серед громад Вінниччини поділились своїми емоціями (ФОТО)

На Обласних спортивних змаганнях серед територіальних громад Вінниччини на підтримку Збройних сил України «З Україною в серці, з вірою в ЗСУ» виборювали першість з шести видів спорту

Вчора, 19 листопада, у Вінниці проходили Обласні спортивні змагання серед територіальних громад Вінниччини на підтримку Збройних сил України «З Україною в серці, з вірою в ЗСУ». На цих змаганнях були представлені шість видів спорту, і І-VIN.INFO поспілкувалися з переможцями.

Те, що армреслінг не є суто чоловічим видом спорту, показали представниці громад Вінницької області. Так, мешканка Бершадської громади Мар'яна Пастух стала переможницею серед жінок у категорії понад 65 кілограмів.

«Я почала займатися армреслінгом в 13 років завдяки своєму брату, який теж ним займався. Брат привів мене на заняття до моєї першої тренерки, з якою я займалася чотири роки. І саме вона мені подзвонила і запросила на ці змагання, де мені вдалося перемогти у своїй категорії», - розповіла пані Мар'яна.

Найкращий результат серед усіх вагових категоріях у змаганнях з гирьового спорту показав представник Томашпільської громади Богдан Івасюк. Він підняв 24-кілограмову гирю 256 разів.

«Займаюся гирьовим спортом вже 18 років, багато виступав на чемпіонатах України, області, на різноманітних комерційних змаганнях. Я є військовослужбовцем, і у нас проводиться чемпіонат Збройних сил України, в якому я був і призером, і переможцем. Приїхав сюди сьогодні, тому що спортсмену завжди треба змагатися, не важливо, чи це загальнонаціональний рівень, чи це змагання між громадами. Якщо ти діючий спортсмен – ти стійно маєш змагатися та вдосконалюватися. У нашій області гирьовий спорт погано розвинутий, але у нас є тісна і дружня спільнота, разом з якою ми постійно стаємо краще», - розповідає абсолютний переможець змагань з гирьового спорту Богдан Івасюк.

Про свій шлях до перемоги на цих змаганнях розповів представник Лука-Мелешківської громади Григорій Коржинський. Він переміг у змаганнях з армреслінгу серед чоловіків у категорії до 90 кілограмів.

«У 2017 році почав займатися армспортом, тоді у наслише був гурток в Гайсині, просто купка хлопців, які приходили поборотися. Зараз цього гуртка вже, на жаль, немає, і доводиться тренуватися буквально самому. Крайні змагання, в яких я брав участь, це Кубок області 2019 року, на якому я зайняв перше місце у ваговій категорії до 86 кілограм, але зараз змагань майже немає, тому інколи приїжджаю позмагатися із друзями з Гнівані та Вінниці», - каже Григорій Коржинський.

Найвидовищнішими видалися змагання з перетягування канату, у якому брали участь команди з різних громад. Найсильнішими з них виявилися спортсмени з Северинівської громади, а капітан цієї команди розповів про те, як же їм вдалося побороти усіх суперників:

«У нас в Жмеринському районі проводиться чемпіонат з перетягування канату, і серед восьми громад району ми зайняли перше місце майже тим самим складом, яким виступали зараз. У нас є хлопці, які ставали чемпіонами України, тому у нас досвіду чимало. Плюс до цього, у нас усі хлопці за 100 кілограмів, а проти нас ставали чоловіки по 90 максимум. А в цьому виді спорту вага тіла теж багато вирішує. Звісно, має бути і техніка, але вага – це головне».

За підсумками усіх змагань у загальному заліку перше місце посіла, знову ж таки, Северинівська громада, тому ми поспілкувалися із їхньою представницею.

«Сьогодні ми, я вважаю, доволі заслужено, зайняли перше місце, і усі спортсмени з моєї громади дуже цьому раді. Ми однозначно вірили у свою перемогу, адже наші спортсмени часто представляють Вінницьку область на всеукраїнських змаганнях, а це є показником наших навичок. У нас дуже відповідальний та активний колектив, кожен викроює десь собі вільну годинку, щоб прийти в зал. У мене особисто в кабінеті висить дартс, і я теж практикуюсь за кожної вільної хвилинки. Завдяки нашим захисникам ми зараз можемо брати участь у таких змаганнях, і я сподіваюся, що своїми досягненнями ми допомагаємо їм і заряджаємо мотивацією. Наступного року ми обов'язково приїдемо і будемо захищати своє звання переможців серед громад», - запевнила секретарка Северинівської територіальної громади Надія Д'якон.

На змаганнях учасники виборювали першість також у шашках. Серед всіх найсильнішим став Олександр Дьомін з Бершадської територіальної громади. За його словами, протягом 28 років поспіль був чемпіоном товариства «Колос» у Вінницькій області.

«На цих змаганнях були цікаві та достойні суперники. Знаєте, цих змагань дуже не вистачало. Їх однозначно треба проводити. Ми зустрічаємось, спілкуємось, обмінюємось новинами та своїми досягненнями. Я тут всіх знаю, радий, що знайомих людей побачив. У нас в громаді шашки дуже розвинуті. До того ж, сам ще треную своїх підопічних», - каже переможець у шашках.

Як виявилось, підопічна Олександра Дьоміна Катерина Демчук теж посіла перше місце на обласних змаганнях територіальних громад Вінниччини. Вона і раніше брала участь у змаганнях, які організовувало Всеукраїнське територіальна організація ВФСТ «Колос».

«Мені дуже не вистачало цього спортивного руху. А сьогодні тут були й сильні суперники, тому гра була цікавою. Надалі хочу брати участь в подібних змаганнях. До того ж, у Бершадській громаді шашки – дуже популярна гра і вона там сильно розвивається. Багато хто зацікавлений грати», - каже переможниця Катерина.

У дартсі серед чоловіків перше місце посів Василь Марущак. Його називали універсальним спортсменом, бо брав участь також у змаганнях з настільного тенісу та гирьового спорту.

«Я хотів і в шашки грати, але не встиг би. Якби змагання з різних видів спорту проводились на віддалених локаціях, то, напевно, не встиг би у всіх взяти участь. А так – все поряд, чому ж не позмагатись? Тим більш, що всі ці види спорту є у мене улюбленими. Вважаю, що взагалі немає поганих видів спорту, вони всі хороші», - кажеВасиль Марущак.

Перше місце у дартсі серед жінок посіла Марина Озеруга з Чернівецької територіальної громади. Як сама розповіла, вона вперше бере участь у таких змаганнях і вперше кидала «дротики».

«Насправді, я маю дуже поганий зір, і мені доводилось прищурюватись, аби хоч щось побачити, а не два розмитих кола. За рахунок цього,я і попадала в цілі. Я люблю такі змагання, тому з радістю долучаюсь», - каже Марина Озеруга.

Нагадаємо, у Вінниці відзначили переможців змагань серед громад області.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Степан Вігер, Руслана Сивак

Читайте також