menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Справа лежить на столі, як мертвий тягар» — винних у смертельній ДТП на Вінниччині досі не покарали

26.11.2021 14:55

Черговий раз вінничанин не може досягнути справедливості та покарати винних в автомобільній аварії, яка стала причиною смерті його сина.

Розслідування резонансної справи триває вже два роки і досі не завершене. Раніше Жмеринська окружна прокуратура підтвердила, що заступник начальника Жмеринського районного відділу поліції допустив тяганину при розслідуванні. Після передачі справи до прокуратури Вінницької області ситуація так і не змінилася, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Ще у 2019 році 12 серпня водій мотоцикла марки «Suzuki» їхав по дорозі між містом Жмеринка та селом Станіславчик. При обгоні на смузі зустрічного руху зіткнувся із автомобілем «LADA 2140», який рухався у тому ж напрямку. Внаслідок ДТП мотоцикліста та його пасажирку із численними травмами та переломами госпіталізували до реанімаційного відділення Жмеринської районної лікарні. Водій згодом помер.

В діях іншого, керуючого автомобілем «LADA 2140», виявили порушення вимогам правил дорожнього руху України, які спричинили ДТП. Також є достатньо доказів, аби висунути підозру автомобілісту. Після подання скарги про затягування справи Жмеринська окружна прокуратура розглянула це питання та підтвердила, що заступник начальника Жмеринського районного відділу поліції допустив тяганину при розслідуванні.

Адвокат батька загиблого сина у ДТП Максим Бистрицький запевнив, що після передачі справи з Жмеринського відділу поліції до прокуратури Вінницької області слідство не рухається далі. Також він подавав скаргу про недотримання розумних строків під час досудового розслідування, але отримав відмову. Мовляв, вони надали вказівки щодо строків вчинення процесуальних дій для прийняття рішення, аби згодом передати справу до суду. Проте ці вказівки були надані ще влітку, приблизно в липні 2021 року. За словами адвоката Олександра Мельника слідчі мали б виконувати їх та рухатись далі, але справа стоїть на місці.

«Ми просили, аби процесуальний керівник у справі надав вказівки з чітким терміном виконання. Слідчі зобов’язані ці вказівки виконати, а саме провести певні процесуальні дії. І після цього склад оперативної наради або процесуальний керівник приймають процесуальне рішення. Далі два варіанти руху слідства: встановлюється наявність правопорушень в діях водія чи відсутність цих ознак. У першому випадку справа направляється до суду і встановлюється підозра водію, а в іншому — провадження закривається. Після цього я, як адвокат, чиню ті чи інші дії зі свого боку. На жаль, з цього взагалі нічого не було проведено, рішення не підтверджено, справа лежить на столі, як мертвий тягар», — зазначає пан Бистрицький.

Надалі адвокат збирається подавати звернення до суду щодо порушення розумних строків ведення справи. Для Олександра Мельника це провадження має велике значення, адже у цьому ДТП помер його син.

«Дуже важливо, аби ця справа завершилась. У ДТП загинув мій син, якого я більше ніколи не побачу живим, тому мені необхідно досягти справедливості та покарати усіх винних», — зазначив батько.

У відмові про задоволення скарги від 11 жовтня 2021 року щодо недотримання розумних строків перерахували усі слідчі дії. Інформаційна Вінниччина надіслала запит на отримання коментаря стосовно цієї справи та додаткової інформації до Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. У відповідь повідомили, що всі необхідні процедури виконано. Результати направили в Вінницьке відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, аби провести повторну автотехнічну експертизу. Як зазначають у відповіді, слідчий прийме законне процесуальне рішення.

Нагадаємо, Головне управління Нацполіції у Вінницькій області підсвітили помаранчевим кольором.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 


Фото надано Максимом Бистрицьким.


Читайте також