menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Суд у Вінниці виніс вирок російському депутату

05.06.2023 09:30

Депутата було заочно засуджено

Вінницький суд виніс вирок депутaту держдуми рф, який голосувaв зa визнaння псевдореспублік в Укрaїні. Чоловікa було зaочно зaсудженодо 15 років позбaвлення волі з конфіскaцією мaйнa.Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на пресслужбу Вінницької обласної прокуратури.

«Прокурор у суді довів, що обвинувачений 15 лютого 2022 року під час засідання держдуми рф підтримав постанову зі зверненням до президента рф володимира путіна з проханням розглянути питання про визнання самопроголошених донецької та луганської народних республік як самостійних, суверенних і незалежних держав», - зазначає Вінницька обласна прокуратура.

Також 22 лютого 2022 року депутат підтримав ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф та «днр»/«лнр».

Обвинуваченого оголошено в розшук та до компетентних органів направлено запити щодо виявлення та розшуку належних йому активів, на які може бути накладено арешт задля їх націоналізації та спрямування у рахунок майбутньої репарації на користь України.

Наразі це перший вирок Вінницького міського суду за результатами розгляду обвинувальних актів щодо 62 депутатів нижньої палати федеральних зборів російської федерації, скерованих Вінницькою обласною прокуратурою.

Читайте також, воїнів вінницького батальйону ТрО нагородили державними відзнаками.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vechirniy.kyiv.ua та vin.gp.gov.ua

Читайте також