menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Світлодіодні ліхтарики, окопні свічки та спиртові пальники: як українці прилаштовуються до відключень електроенергії

05.11.2022 18:15

Корисні та актуальні у наш час лайфхаки

Російські терористи продовжують обстрілювати нашу енергетичну інфраструктуру та залякують нас холодом та відсутністю світла. Замість паніки та відчаю українці створюють унікальні прилади для освітлення та обігріву з того, що є під руками. I-VIN.INFO показує найпростіші та найкреативніші рішення українських ентузіастів.

Вічна свічка або свічка по Тернопільські

Автор Youtube-каналу Sasha Ternopolski показує як зробити простий і надійний пристрій, який складається з двох пальчикових батарейок і світло діода. Легкий, мобільний та витривалий ліхтарик може освітлювати ваші приміщення протягом року та більше без жодних підзарядок.

Окопні Свічки

Якщо паяння для вас є складним завданням то є перевірені нашими захисниками на передовій окопні свічки, які робляться з порожніх банок, картону та парафіну. На своєму Youtube-каналі Світлана покаже, як зробити ці свічки.

Нажаль, настали такі часи коли окопні свічки потрібні не тільки військовим на передовій а й цивільним у тилу.

Спиртовий пальник

Для того, щоб підігріти їжу, або закип’ятити воду для кави або чаю в умовах, коли відключена електроенергія, непоганим рішенням стане спиртовий пальник. Як і попередні пристосування, він робиться швидко та легко, знадобиться лише пара порожніх бляшанок, шило та власне спирт.

Експерт по виживанню, автор каналу Світ Валєрки за 5 хвилин виготовляє такий пальник.

Росіяни дуже хочуть зломити наш народ та змусити нас піти на капітуляцій ні умови, постійно роблячи усе, щоб у нас не було світла та опалення у майбутню зиму. Проте українців не залякали навіть погрозами ядерного удару, що вже казати про декількагодинні відключення світла. Українські енергетики роблять усе, щоб зберегти тепло та світло в наших оселях, а ми маємо робити усе, щоб бути готовими до тимчасових незручностей та полегшити їхню роботу.

Нагадаємо, вінничанин виготував для військових більше 2000 «світлячків».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: new.павлоград.dp.ua

Читайте також