menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У боях за Україну загинули ще п’ятеро захисників з Вінниччини

19.12.2022 19:40

Вінниччина оплакує своїх Героїв

За останні дні у важких боях на передовій російсько-української війни загинули п’ять уродженців Вінниччини. Вічна слава найкращим синам України, що віддали своє життя за наше майбутнє, повідомляє I-VIN.INFO.

Смертю хоробрих загинув Олександр Данилюк, який народився 8 березня 1994 року у Калинівці. Навчався у загальноосвітній школі №2 м.Калинівки. Тривалий час був членом національної скаутської організації «Пласт». З початком війни на Сході Олександр Данилюк пішов добровольцем в АТО. Й став на захист України з початком повномасштабної війни. Про це повідомили у Калинівській міській раді.

Батьки втратили єдиного сина а Україна – відважного Героя та патріота.

У скорботі також Гніванська громада. 17 грудня в населеному пункті Веселе Покровського району, що на Донеччині, загинув Зозуля Юрій Анатолійович, повідомляє інформаційний відділ Гніванської територіальної громади.

Чоловік народився 6 жовтня 1971 року в селі Могилівка. Ходив до сільської школи, був добрим, дружелюбним та щирим. Близько 20 років пропрацював головним механіком в ТОВ «Демидівський граніт».

3 березня 2022 року добровольцем пішов захищати Україну від ворога, звідки повернутися йому не судилося.

В загиблого Героя залишились батьки, сестра, дружина, син та донечка.

Дев’ятий батальйон «Вінницькі Скіфи» попрощався із побратимом Максимом Римським.

«Максим без вагань у 2016 році взяв до рук зброю і почав захищати свою рідну землю попри молодий вік. Одні його знають як найкращого медика, інші – професійного командира. Безстрашність і його щира любов до Батьківщини викликали повагу у всіх», - пишуть на фейсбук-сторінці батальйону.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Костянтин Воловода.

Костянтин Воловода захищав рідну землю разом з тисячами захисників, за якими стоять їхні матері, діти, рідні, близькі.  Він відстоював право кожного українця жити у вільній та суверенній державі.

Біля села Водяне на Донеччині підступний ворог забрав життя у воїна. Серце 54-річного браїлівчанина зупинилось від важкого поранення, несумісного з життям.

Ще однією скорботною звісткою для жителів Калинівської громади стала загибель 33-річного захисника Віталія Бондаренко.

Після початку повномаштабної війни Віталій Бондаренко пішов добровольцем у тероборону. А в червні його мобілізували до війська. Загинув Герой під час танкового обстрілу у бою під Бахмутом на Донеччині.

За словами рідних, був майстром на всі руки, а головне – доброю та щирою людиною.

Нагадаємо, у Вінниці працюють вітальні Святого Миколая

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: зі сторінок громад та kremenets.city

Читайте також