menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У двох громадах Вінниччини немає жодної аптеки

15.08.2023 10:45

Мешканці двох громад Вінницької області вимушені їздити за ліками в сусідні громади

Мешканці Яришівської та Кунківської громад Вінницької області не мають доступу до купівлі ліків за місцем проживання. Жителі цих громад вимушені їздити в сусідні населені пункти, щоб купити ліки першої необхідності, повідомляє I-VIN.INFO.

Цей сумний факт повідомив сьогодні очільник Вінницької ОВА під час зустрічі із керівництвом Національної служби здоров’я України, про яку ми писали в цьому матеріалі.

«Не у всіх громадах Вінниччини є аптеки. Аптек точно немає у Яришівській та Кунківській територіальних громадах. Ми надіслали листа найбільшим мережам аптек із проханням забезпечити доступність ліків в цих громадах. Це можуть бути як мобільні аптеки, або ж побудова за рахунок громади комунального аптечного пункту. Намагаємося вирішити цю проблему, щоб люди могли в будь-який зручний для себе час за місцем проживання купити або безкоштовно отримати потрібні їм ліки», - розповів Сергій Борзов.

Факт відсутності в громаді аптек підтвердив і голова Яришівської ТГ Олександр Кухарчук.

«Дійсно, в нашій громаді немає жодної аптеки. Мешканці громади купляють ліки в інших населених пунктах. Наша громада трошки розкидана, від одного крайнього села до іншого – 50 кілометрів. Тож, комусь ближче їхати в Могилів-Подільський за ліками, комусь в Муровані Курилівці, а хтось їде в Новодністровськ Чернівецької області», - розповідає Олександр Кухарчук.

Проте, про ініціативи щодо створення в громаді комунального аптечного пункту чи то залучення мобільних аптек пан Олександр нічого не знає.

«Ми були б раді, якщо в нашій громаді з’явилось щось подібне, але поки що таких ініціатив немає. По кількості населення аптеки можна було б організувати в двох селах – в Яришіві і Юрківцях. Але аптеки – це бізнес, і кожен, хто її відкриває, шукає в першу чергу вигоду, а заходити в нашу громаду, схоже, не зовсім вигідно», - каже голова Яришівської територіальної громади.

Читайте також, кожен вінничанин ризикує надати свої персональні дані шахраям.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер, yaryshivska-gromada.gov.ua та ternopilcity.gov.ua

Читайте також