menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У громаді на Вінниччині проводять ярмарок смаколиків задля допомоги ЗСУ (ФОТО)

20.08.2022 13:45

На Вінниччині реалізовують проєкт «Піщанське тірамісу для ЗСУ»

В Піщанській громаді на Вінниччині місцеві мешканці реалізували благодійний проєкт «Піщанське тірамісу для ЗСУ». За рахунок продажу випічки, десертів, тортиків та інших смаколиків організатори зібрали кошти, аби підтримати Збройні сили України. I-VIN.INFO дізнався, з чого почалась ідея створення цього проєкту, та як місцеві долучались до продажу випічки.

За словами організаторки Ольги Царьової, цей проєкт несе в собі багато цілей, які вони хочуть реалізувати в своїй громаді. Спершу – підтримати ЗСУ та зібрати кошти для закупівлі необхідного приладдя.

«Ми організували ярмарок з продажу десертів, тому обирали таку назву, аби була зрозуміла для всіх. А ще хотіли, аби цей проєкт був пронизаний любов’ю до рідного краю, до нашого району. Тому й така назва: «Піщанське тірамісу для ЗСУ», цим все сказано. І вимовити не складно», - каже Ольга Царьова.

Окрім цього, основне завдання проєкту – об’єднати людей, залучити всіх охочих до допомоги ЗСУ. Також організатори цього проєкту зацікавлювали людей не лише ярмарком.

«Аби було ще цікавіше, ми зробили спеціальний конкурс. До нього могли долучитися всі охочі. Кількість неважлива, це може бути 5 чи 10 людей. Але в конкурсі взяли участь троє добровольців. До кожного ярмарку завжди приєднувались нові люди, які б хотіли принести на продаж свою випічку», -розповідає Ольга.

Інколи долучались і ті, кого Ольга знала, проте вживу побачила вперше. Наразі закінчився 1-й сезон благодійного проєкту. Згодом ярмарок буде поширюватись Піщанською громадою.

«Протягом цього тижня у нас будуть «гастролі» по Піщанському району. Ми їздимо у різні населені пункти з гуртом «Смерека». Ось така колоборація вийшла. А вже 19 серпня та 21 серпня пройдуть ярмарки в селах нашої громади. Звісно, ще плануємо проводити такі заходи. Наступні дати проведення наразі озвучити не можемо», - зазначає Ольга.

Як розповідає організаторка, місцеві з захватом відреагували на проведення цього проєкту. Спочатку, на першому ярмарку, було небагато людей. Організовували конкурс з презентаціями та гостями.

«Тоді деякі мешканці приглядались до ярмарку. Вони спостерігали за презентаціями, підтримували, кричали «Слава Україні!». Всі були від початку до кінця. Знайомилися один з одним. А в кінці допомагали рахувати гроші», - пригадує організаторка.

Потім інші мешканці приходили на другий ярмарок, на третій. Всього було три ярмарки. Поступово збільшувалися кількість гостей і тих, хто хоче принести на продаж випічку.

«Наразі ще більше людей хоче принести свої десерти. Ми хотіли, аби кожен став частинкою цього проєкту, тому постійно всіх закликали приєднуватись зі своїми смаколиками», - ділиться Ольга.

На ярмарках не було цін, тому кожен міг придбати десерти за своєю ціною. Гроші збирали у банки. Ольга додає, що найчастіше люди бігли до конкурсантів з випічкою, аби вхопити бажаний тортик.

«Люди приносили небагато випічки. Як правило, це був один торт. Через це десерти швидко закінчувались. Далі на черзі були тістечка та пироги. В нас скуповували все», - запевняє організаторка.

Всі зібрані кошти спрямовують на закупівлю тих речей, яких потребують військові. Кошти, які виручать з наступних ярмарків, планують витратити на пошив або закупку дощовиків для українських захисників.

«Якщо вдасться зібрати гроші, знайти тканину, знайти людину, яка пошиє дощовики, то спробуємо шити їх самі. А якщо ні, будемо закуповувати», - ділиться планами Ольга.

А на ярмарку, який проводитимуть 21 серпня, збиратимуть кошти на тепловізор. На гостей чекатимуть три команди конкурсантів. В загальному в благодійному проєкті «Піщанське тірамісу для ЗСУ» задіяні 7 людей, які працюють постійно. А також допомагають й багато інших людей. Місцеві можуть долучитися до дійства і підтримати проєкт своїми внесками.

«Цей проєкт цікавий ще тим, що перед ярмарком ми ходили і вручали повістки, які зобов'язували відвідати наш захід з випічкою. Це були не знайомі люди. Ходили ще до підприємців. Виглядали їх і підчікували. Людям ця фішка сподобалась і так вони долучались. Одна з повісток - вручили Людмилі підприємиця, яка тримає вагончик з шашликом

Вона прийшла на ярмарок з єврейським штрудлем і шашликом. Страви розлетілись за 5 хвилин», - каже Ольга.

Наразі з попередніх трьох ярмарок вдалось зібрати понад 26 тисяч гривень. З цих грошей 20 тисяч гривень закрили кредит військовому, який купував автомобіль на передову. Також зібрали кошти на дощовики. А далі збиратимуть на тепловізори.

Нагадаємо,чергова зміна дітей відвідала курортне польське містечко.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надано Ольгою Царьовою

Читайте також