menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У громаді Вінниччини пройшов фінал спортивних змагань на підтримку ЗСУ (ФОТО)

10.02.2023 16:30

З початку повномасштабного вторгнення це перші змагання у Літинській громаді

Вчора у Літинській громаді відбувся фінал Чемпіонату Вінницької обласної спортивної організації «Колос» з футзалу. І це були перші змагання у громаді, які проводили з початку повномасштабного вторгнення. Відбулись вони на підтримку Збройних сил України, повідомляє I-VIN.INFO.

У змаганнях з футзалу серед дівочих команд 2008-2009 та 2010-2011 років взяли участь команди з Барської, Махнівської, Літинської, Тульчинської та Шаргородської громад. 

«З початку повномасштабного вторгнення це перші змагання у нашій громаді. Саме фінал спортивних змагань вирішили організували на підтримку Збройних сил України, проте раніше такої практики у нас ще не було. Дійсно, порівнюючи початок повномасштабного вторгнення та сьогодення, наразі ситуація відносно стабільна. На початку війни ми відмінили будь-які активності, і наразі спортивне життя громади має позитивну тенденцію - ми проводимо змагання знову. На майбутнє плануємо організовувати й Всеукраїнські заходи на підтримку ЗСУ», - каже головний спеціаліст відділу освіти, культури молоді та спорту Літинської селищної ради Владислав Чернявський. 

Так, у результаті змагань серед молодших (2010 та 2011 роки) переможцями стали: Барська громада (1-е місце), Махнівська громада (2-е місце), Тульчинська громада (3-є місце) і Шаргородська громада (4-е місце).

Водночас, серед старших (2008 та 2009 роки) переможцями стали: Літинська громада (1-е місце), Барська громада (2-е місце), Шаргородська (3-є місце) та Тульчинська громада (4-е місце).

«Для нас найбільшою складністю став саме той факт, що багато дітей виїхали. І вже до цього додається решта факторів - тривоги, через що відміняли часто тренування, або ж зайнятий зал через змагання. Але незважаючи ні на що, діти люблять футбол та ходять на тренування. У старшу групу дівчат навіть доєдналась дівчинка-переселенка з Харкова. Сьогодні ж виступає середня група дівчат, а ось менші, на жаль, не змогли приїхати», - зауважує тренер Літинської команди Олег Киналь.

Про важливість розвитку масового спорту в громадах наголосив й заступник голови ВТО ВФСТ «Колос» Валерій Швець. Адже той, хто вміє перемагати у спорті, вміє перемагати і в житті, і на фронті!

Нагадаємо, «Не виїхав, бо розумів, що на мені стадіон та колектив»: в спортивній школі Херсона продовжували тренувати дітей під час окупації.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: Діана Праведна, Валерій Швець 


Читайте також