menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У ліцеї на Вінниччині відновлюватимуть спортмайданчики, які зруйнували через будівництво укриття

18.10.2023 10:45

Також на території закладу освіти встановлено велопарковку за підтримки ЄС

У Якушинецькому ліцеї, що на Вінниччині, під час будівництва нового укриття майже всі спортивні майданчики довелось знищити. Тож у закладі облаштовуватимуть їх знову, а один діючий мають оновити, повідомляє I-VIN.INFO.

За словами директора Якушинецького ліцею Олександра Грустіліна, план нових майданчиків вже погодив сільський голова. Роботи починатимуть незабаром і завершать весною. Та на процес будівництва впливатиме ситуація з бюджетом у громаді і загалом ситуація в країні. Реалізовуватимуть будівництво спільно з ДЮСШ «Патріот», який дислокується на базі ліцею.

Поки що на школу виділили додаткове фінансування для закупівлі спортивного обладнання (м'ячі, ракетки тощо). І найближчим часом мають встановити камери відеоспостереження на території школи, тому що іноді у вечірній час хтось пошкоджує огородження на існуючому майданчику.

На території закладу є також ігрові майданчики для початкової школи. Там можуть грати діти, які залишаються у групах продовженого дня. Для першого класу вона найбільша, аби діти та їх батьки змогли адаптуватися до нового режиму. Друга група діє для дітей 2-4-х класів. Все безкоштовно, за рахунок місцевого бюджету. Батьки тільки платять за другий обід.

Батьки школярів активно долучаються і в інших питаннях. Наприклад, у закладі є два несправні тенісні столи, які вирішили відремонтувати і поставити дітям для гри. А старі парти хочуть обрізати та зробити меншими (одномісними), щоб поставити в коридорчиках зі стільчиками. На них намалюють дошки для шахів та шашок. Також батьки готові купити в класи переносні ігрові набори для дітей, які не люблять активностей.

Довідково:

Ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну громада тісно співпрацювала з польськими партнерами. Вони шукали проєкти в Європі і допомогли встановити велопарковку на території закладу. Директор Олександр Грустілін каже, що у будні вона постійно заповнена, адже багато дітей приїжджає до школи на велосипедах. Тому є причини продовжити цей проєкт для розвитку велотуризму і популяризації спорту серед дітей.

Нагадаємо,«Учні хочуть змінити старі нав'язані форми роботи» – директор ліцею на Вінниччині про роботу шкільного самоврядування.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Світлана Пустовіт



Читайте також