menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У лікарні Вінниччини відбулось «Передноворічне Диво і Надія на життя»

14.12.2021 11:45

Це перша трансплантація нирки на Вінниччині

У Вінницькій обласній клінічній лікарні імені Миколи Пирогова вперше трансплантували нирку. Про це повідомляє Інформаційна Вінниччина з посиланням на допис Сергія Борзова у Facebook.  

За словами завідувача Високоспеціалізованого Урологічного Центру з відділом трансплантації органів Олега Капшука, це «Передноворічне Диво і Надія на життя».

Аби 11 грудня вдалось трансплонтувати нирку, зробили ряд роботи, який допоміг злегкістю втілити цю можливість в життя.

Перш за все, це законодавчі зміни, проведені людьми, що хотіли вивести країну з аутсайдерів та досягнути трансплантаційної Незалежності України, запровадження пілотних проєктів в різних регіонах та клініках країни, що відгукнулися на заклик та повірили у свої сили. Також це довіра та підтримка керівників лікарні, висококваліфікований медичний персонал, що навчався в найкращих клініках України. Крім цього, високоякісне обладнання у відділеннях та операційних (високотехнологічний лабораторний супровід всіх процесів).

Нагадаємо, МОЗ прогнозує запуск бустерного щеплення з наступного року.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: сторінка у Facebook

 


Читайте також