menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці для молоді провели ще одну додаткову зустріч по першій темі маратону «PRO бізнес» (ФОТО)

16.04.2023 13:45

Михайло Ганчук розповів, з чого починати свій бізнес, з чим і з ким? ®

Позавчора у Вінниці організували додаткову зустріч навчального маратону «PROбізнес». У молодіжному центрі «Квадрат» зібралась молодь, яка прагнула дізнатись закулісся успішного бізнесу. На додатковій зустрічі по першій темі маратону підприємець, директор ТОВ «Промавтоматика Вінниця» та депутат Вінницької міської ради Михайло Ганчук розповідав про «першу сходинку» успішного бізнесу, як створити ескіз власної справи та інше. I-VIN.INFO побував на заході, дізнався, як стартувати у власній справі та розпитав в учасників їхні враження від маратону.

На початку заходу Михайло Ганчук розповів про себе, і що надихає його працювати далі попри всі складнощі. Також кожен учасник маратону цього вечора теж мав змогу за 10 секунд розказати про себе на сцені. Як зауважує Михайло Ганчук, у такий спосіб людина може «продати себе», розказати свою історію, щоб інші люди запам’ятали та подолали страх публічних виступів.

Чимало з присутніх були студентами вінницьких університетів. Також на захід прийшла молодь старшого віку. Наприклад, Світлана керівниця компанії Open Visa, більше 5-ти років займається відкриттям віз, працевлаштуванням закордоном та іншим.

«Я різностороння людина. Займаюся спортом, захоплююсь фехтуванням. Мене дуже надихають подорожі.Люблю також читати і навчатися. Михайло Дмитрович - мій наставник по бізнесу», - з посмішкою розповідає на сцені про себе Світлана.

Після того, як кожен охочий представлявся і «продавав себе», почалась основна частина зустрічі. Як знову наголосив Михайло Ганчук, все починається з бажання, а лише потім – з ідеї. До того ж, можна шукати ідеї у будь-який спосіб. Наприклад, вони можуть з’явитися просто так, або ж після детального аналізу ситуації і ринку, або піддивитися.

«Насправді, можна піддивитися багато речей. Звісно, це слово не дуже гарно звучить, проте інші готові ідеї можуть теж надихнути на створення власних. Також раджу подорожувати, піддивлятися ідеї в інших країнах. Чим далі ви подорожуєте, тим краще і більше можна набратися досвіду», - каже Михайло Ганчук.

У залі панувала невимушена атмосфера, тому люди задавали питання, щось уточнювали, жартували. Проте ідеолог цього маратону наголосив, що побудові успішного бізнесу варто вчитися, це як професія, а бізнесмен – спеціальність.

«Для того, щоб обрати вашу спеціальність, треба пробувати все. Наприклад, ви хочете відкрити ресторан. Прописали величезний бюджет, що просто нереальний. Проте скільки коштів не вклали б у цей ресторан, ви не будете успішними, якщо не знатимете цей бізнес із середини. Раджу працевлаштуватись у подібний заклад на будь-яку посаду, і тоді ви хоч матимете уявлення, що потрібно для відкриття свого ресторану», - наголошує Михайло Ганчук.

Окрім цього, важливо по- справжньому бути щасливим від своєї професії і піклуватися про своїх робітників. Люди, які працюють у хорошому колективі та насолоджуються своєю роботою, є більш продуктивними, ніж ті, які чекають закінчення робочого дня та початку відпустки.

Для всіх присутніх Михайло Ганчук показав, як створити ескіз власного бізнесу. На прикладі власних підрахунків для відкриття «ШаурмаЯ», підприємець розробив дорожчий та бюджетний варіант початкових витрат. Звісно, порахував ще дохід від цього бізнесу і проаналізував, за який час можна вийти в «плюси». Після представлення ескізу виникло чимало питань від учасників. Кожен отримав свою відповідь і після заходу міг поспілкуватися далі з Михайлом.

Як поділилась своїми враженнями вінничанка Діана, цей маратон – крута можливість для будь-кого, аби зрозуміти, як працює бізнес.

«Зазвичай ми уявляємо, що підприємництво - це легка справа. Тобі потрібно лише вкласти багато грошей у свою ідею, і все піде як по маслу. Проте наставник заходу Михайло Ганчук пояснив, що це не так. Тобто, самої ідеї не завжди вистачає, а якщо довго з нею ходити – нічого не вийде. Особливо, коли немає грошей швидко реалізувати щось, на ваш погляд, геніальне. Тому з радістю піду на інші лекції маратону, де детальніше слухатиму про бізнес-план та інші теми», - запевняє Діана.

А вінничанин Андрій Войтенко зауважив, що хоче вже почути про створення бізнес-плану і як далі розвивати власну справу.

«Всім раджу прийти це послухати, бо, насправді, з будь-чого маленького можна зробити великий та успішний бізнес. Я не люблю людей, які жаліються на своє життя, заздрять підприємцям і вважають, що ті за великі гроші побудували власну справу. Це не так. І на цьому маратоні чимало прикладів суперечать тому, що все починається з великих фінансових вкладень. Було б добре, якби люди не боялись вчитися, як на цьому маратоні, та роботи щось своє», - каже Андрій.

Вже 17 квітня о 17:00 відбудеться другий навчальний семінар маратону «PRO бізнес» на тему: «Бізнес план не для галочки». Реєструйтесь!

Нагадаємо,Михайло Ганчук поділився порадами, як зробити свій будинок більш електроощадним.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак.

Читайте також