menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці для переселенців впровадили курс з графічного дизайну

03.02.2023 13:20

Для всіх охочих у Вінниці створили курс з графічного дизайну

Вчора у Вінниці стартував курс для вінничан та переселенців з графічного дизайну. Цей безкоштовний та доступний курс створив вінничанин Вадим Тоха. Головна умова проходження курсу – наявність ноутбуку. I-VIN.INFO побував на першому занятті та розповість, що цікавого було на курсі.

Як розповів для I-VIN.INFO засновник курсу Вадим Тоха, він займається графічним дизайном 3,5 роки. Ідея провести свій курс виникла після того, як його дівчина Наталія провела свій майстер-клас у залі «Level 80».

«Мене надихнув її майстер-клас, тому поступово почав збирати матеріали для уроків. Потім почав більше спілкуватися з організаторкою заходів та головою Вінницької молодіжної ради Таїсою. Так і знайшлась можливість організувати цей курс», - каже вінничанин.

У свої 22 роки він мав досвід у реалізації різних проєктів, участь у конкурсах тощо. Основна ціль цього курсу – зібрати інформацію, якої не вистачає для вивчення графічного дизайну.

«Зі свого особистого досвіду скажу, багато речей в дизайні вивчав самостійно. Мені не розповідали про такі «секретики з графічного дизайну». Тому у своєму курсі зібрав ту інформацію, якої колись не вистачало. Її шукав самостійно», - каже Вадим Тоха.

Також в його прагненнях – збільшити конкуренцію професійних працівників з графічного дизайну у Вінницькій області.

«Я часто бачив афіші по місту, які мене не влаштовували з точки зору дизайну. Можливо, зробити вивіски та дизайн банерів красивішими», - каже Вадим Тоха.

На курс зібралось чимало людей. Серед них були переселенці, які через війну переїхали до Вінниці з Харкова, Миколаєва, Маріуполя тощо. Наприклад, Наталя за професією – бухгалтер. Проте, для себе хотіла спробувати щось нове та йти в ногу з часом. А Віра приїхала до Вінниці з Харкова.

«Вважаю себе творчою людиною, яка з самого дитинства ходила у художню школу. У нашому місті була школа комп’ютерної грамотності, у якій навчалась трохи дизайну і працювати у різних програмах. Зараз вчусь на першому курсу Харківської академії дизайну та мистецтв. І вже хочу дізнатися цікаві речі з дизайну та пришвидшити своє навчання», - каже Віра.

Цього разу всі учасники позайомимлись між собою та вже отримали перші завдання. Наразі курс містить в собі 4 уроки. Кожен з них триває по 2 години у заплановані дні. Адреса проведення: Креативний простір «Level 80», вулиця Магістратська, 80.

Нагадаємо, у Вінниці пройде благодійна вистава-мюзикл.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Креативний простір «Level 80» та Вінницька міська рада


Читайте також