menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці для захисту повітряного простору виставили мобільно-вогневі групи

04.11.2023 11:30

Відбувся брифінг на тему «Підготовка особового складу до виконання бойових завдань»

Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України стрімко набрав обертів призов до лав Національної гвардії, інших силових відомств і структур – ЗСУ, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій. Тож за короткий проміжок часу всі ці підрозділи укомплектували до штатів воєнного часу. Бойове злагодження особового складу проходило в два етапи, повідомляє I-VIN.INFO.

Заступник командира однієї з військових частин НГУ, підполковник Сергій Соловей каже, що перший етап – індивідуальна підготовка особового складу. Вона включала безпосередньо підхід до кожного військовослужбовця окремо. І колективна підготовка, тобто, безпосередньо підготовка в складі підрозділів. Кожен військовослужбовець, який пройшов індивідуальну підготовку, плавно переходив до підготовки в складі колективу. Підготовка проходила в різні пори року.

В обов'язковому порядку відбирався мотивований особовий склад. На прикладі командирів відділень - це командир з лідерськими якостями, який довіряє своєму підлеглому особовому складу. 

Особовий склад плідно працює з інструкторами західних партнерів. Насамперед, для обміну досвідом із країнами Близького Сходу. Тобто, країнами, які раніше вели бойові дії (Ізраїль, африканські республіки).

Також постійно удосконалювалась навчально-матеріальна технічна база даних підрозділів. Її виконували під час бойових злагоджень та в зоні виконання бойових завдань.

За словами Сергія Солов’я, вже майже за два роки війни помітною стала агресія рф щодо знищення цивільних об'єктів, критичної інфраструктури та особливо важливого державного значення ракетами різного типу, дронами оперативно-тактичного рівня. Так, за минулий рік бійці отримали великий досвід щодо боротьби в повітряному просторі.

Крім цього, проведені різні види розширених нарад щодо виділення особового складу для перекриття повітряного простору. Це виставлення вогневих груп, мобільно-вогневих груп. Вони, починаючи з мілкокаліберної зброї та закінчуючи крупнокаліберної зброєю, прикривають різні об’єкти.

«Ми повинні розуміти, що війна не іграшка. Вона забирає життя. Колектив, який виконує бойові завдання має втрати і поранення. А в нас, зокрема, велика увага приділялась і наданню медичної допомоги в тих чи інших сферах. Мати той особовий склад, який повинен боронити нашу державу. Робити це так, щоб одного дня подивитися в дзеркало і розповісти, що ж я зробив, аби наша держава була незалежною», – підсумовує підполковник. 

Нагадаємо,на вінницькому підприємстві незрячих створять громадський простір.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vin.gov.ua

Читайте також