menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці митці встановили Рекорд України

01.05.2024 16:00

Митці з різних куточків України об’єдналися заради спільного перформансу

Митці та громадські діячі з різних регіонів України об’єдналися у Вінниці для спільного перформансу. Вони створили твір «Синергія добра та позитиву», а також встановили Рекорд України. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на Вінниця преспоінт.

Художників зі всієї України заради встановлення рекорду об’єднав восьмий пленер «Кращий художник/The best artist» 2024 «Місця сили України – Вінниччина».

Метою та основними завданнями проєкту було зробити ще один внесок митців та меценатів в допомогу Збройним Силам України, адже частина творів буде продана на аукціонах кошти з яких буде направлено на благодійні внески для ЗСУ.

Проєкт провадився, щоб у цей нелегкий час підтримати митців з регіонів які зараз під постійними ударами ворога. Попри постійні атаки росіян, митці з Харкова, Одеси та інших міст не тільки не покинули свої домівки, а й продовжують кожного дня викладати, малювати, та допомагати Україні через свою творчість.

«Об'єднання мистецтва і громадських діячів для створення твору, спрямованого на підтримку суспільства і передачу позитивного послання, - це потужний ідеал. Така ініціатива може мати значний вплив на сприйняття громадянами власного оточення, надихаючи на дії та позитивні зміни. Відтак, проєкт «Мистецтво через усвідомлення» може стати справжнім каталізатором для змін у суспільстві. Такий перформанс може стати символом єдності та спільного прагнення до покращення світу», - розповідає художник Володимир Козюк.

Перші мазки по полотну зробив хлопчик, на ім'я Серафім, він син учасниці проєкту художниці з Одеси Злати Шишман і був народжений вже під час повномасштабного вторгнення.

Мистецько-суспільна «Синергія добра та позитиву» вже у серпні буде представлена та продана на аукціоні Крісті у Лондоні. Кошти з її продажу будуть направлені на допомогу ЗСУ.

Читайте також, захисник з Вінниччини отримав «Золотий хрест».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: presspoint.in.ua

Читайте також