menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці презентували діяльність місцевого відділення НОК та вручили нагороди (ФОТО)

16.12.2023 13:05

Пройшла Звітна Асамблея ГО Відділення НОК України у Вінницькій області

Спорт має значущий вплив на фізичне та психічне здоров'я людини, а також на соціальний розвиток. У часи повномасштабного вторгнення рф в Україну він відіграє важливу роль та об’єднує сильних духом людей. Тож вчора у Вінниці нагородили представників спортивної сфери за внесок у розвиток олімпійського руху. Крім цього, обговорили діяльність та подальший розвиток, повідомляє I-VIN.INFO.

Так, нова команда відділення працює сім місяців. Протягом цього часу їм вдалось відкрити новий офіс та провести низку заходів.

Для прикладу, на початку червня провели Олімпійський день. Тоді задіяли понад 1000 дітей, які взяли участь у пробігу. Вони отримали цінні подарунки з олімпійською символікою.

Влітку проходили спортивні заходи в пришкільних таборах. Вже у вересні розпочали марафон проведення Олімпійських уроків. Він тривав до середини жовтня.

Проходили і три етапи Всеукраїнського заходу «Олімпійське лелеченя», до якого долучились понад 1100 учнів. А у закладах середньої загальної освіти та в бібліотеках облаштували «Олімпійські куточки».

Виконавчий директор Відділення Національного Олімпійського комітету у Вінницькій області Сергій Пліхта додає:

«Звітна асамблея - це важливий етап роботи облвідділення. Для нас важливо, щоб якомога більше людей долучались до спорту, як на професійному, так і на оздоровчому рівнях, і саме такі заходи допомагають у цьому. Протягом звітного періоду на Вінниччині проведено ряд заходів, які популяризують Олімпійських рух. І нам дуже приємно, що серед тренерів, директорів спортивних шкіл та клубів є дійсно професіонали своєї справи, яких ми відзначили подяками та памʼятними подарунками. Маємо надію, що наступного року кількість таких осіб буде ще більшим».

Так, за внесок у розвиток олімпійського руху подяки вручили: директору Вінницької школи вищої майстерності Андрію Корнійчуку, заступнику Шаргородського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади та заступнику голови Відділення НОК у Вінницькій області Артему Солянику, викладачу фізичного виховання Іллінецького аграрного коледжу Олексію Стецишину, заступниці начальника управління - начальниці відділу олімпійських видів спорту Вінницької ОВА Наталії Токар, тренеру-викладачу з легкої атлетики КЗ ДЮСШ Немирівської міської ради Віктору Глазкову, голові Тульчинської районної асоціації футболу Сергію Чепернатому та майстру спорту України Вадиму Адамчуку.

Також – тренеру Вінницької школи вищої спортивної майстерності Дмитру Бабичу, в.о старшого тренера Національної чоловічої Збірної команди України з хокею на траві Миколі Касянчуку, в.о директора КЗ вищої освіти «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж» Костянтину Войцехівському, директору ДЮСШ Мурованокуриловецької селищної ради Вислю Морозу, викладачці з волейболу Калинівської ДЮСШ «Авангард» Ларисі Дуніній та директору закладу Сергію Грепечуку, директору КЗ ДЮСШ «Колос» Барської міської ради Олегу Голодюку, головній тренерці жіночої волейбольної команди «Медуніверситет-Добродій-ШВСМ» Юлії Якушевій, голові Вінницької районної асоціації футболу Олександру Мельнику.

«У нинішніх реаліях широкомасштабної війни в Україні спортивне життя не завмерло. Війна дала великий поштовх та мотивацію для перемоги. Саме завдяки спорту ми можемо підняти свій прапор та заспівати гімн в нашій країні та за її межами, і показати що у нас сильна та мужня нація, і що ми не здамося! Так, буває нелегко, коли для досягнення цієї мети потрібні великі кошти. Втім, за підтримки меценатів та спонсорів розвиток спорту буде ще потужнішим. Я вірю, що є прихильники волейболу та інших видів спорту, тому переконана, що спорт буде завжди в пріоритеті, завжди на висоті!», – ділиться думками головна тренерка жіночої волейбольної команди «Медуніверситет-Добродій-ШВСМ» Юлія Якушева.

Крім цього, за внесок у розвиток олімпійського руху та фізичної культури Вінницької області подяки вручили видатним спортсменам: Важі Даіаурі та Даіаурі Важі Шотайовичу, Олександру Зубику, Андрію Задачену, Дмитру Даниленку, Світлані Сергун, Олегу Пакулі, Олександру Чернокнижному, Артему Сівашу, Олександру Волкову, Наталії Сержанюк, Ярославу Калетюку, Констянтину Москалюку та Сергію Таранчуку.

Нагадаємо, голови громад Вінниччини змагались на Закарпатті.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна

Читайте також