menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці проходить акція «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства»

26.11.2022 16:05

Акція проходить під гаслом «Чуйність переможе насильство».

У Вінниці стартувала акція «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства». Її організував департамент соціальної політики міської ради та міський центр соціальних служб спільно з поліцією і Нацгвардією. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на сайт Вінницької міської ради.

На Європейській площі біля вежі встановили інсталяцію на якій зображено відмову від домашнього насильства. Конструкція складена з багатьох магнітів. Кожен охочий міг взяти одну наліпку і перейти за QR-кодом, який на ній зображений.

«Кожен магнітик символізує протест і нульову толерантність до домашнього насильства. Якщо сканувати зображення на магніті, то ви потрапите до онлайн-гри, пройшовши яку – можна отримати подарунок», – пояснює заступник директора міського центру соціальних служб Євген Козлов.

До центру соціальних служб з початку цього року було здійснено 719 звернень, які стосувалися домашнього насильства. У 2021 році ця цифра була меншою – близько 500 за весь рік.

«Випадки домашнього насильства були частими й до війни. Але на сьогодні, коли країна живе в одній великій стресовій ситуації, то, звісно, домашнє насильство є поширеною історією», – додає Ірина Черкашина.

Інспекторка пояснює, що багато людей може не розуміти, що із ними вчиняють домашнє насильство.

Таку статистику старша інспекторка сектору протидії домашнього насильства, лейтенант поліції Ірина Черкашина пов’язує із нинішньою ситуацією в країні.

З питань протидії домашнього насильства звертайтесь за номерами телефонів «гарячої лінії»: 093 900 15 60; 098 900 15 60.

Нагадаємо, «Генератор на день народження та менші платіжки за світло»: як українці жартують під час відключень електроенергії.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: vmr.gov.ua

Читайте також