menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці провели перший відкритий конкурс серед незрячих читців

25.11.2022 16:30

На конкурсі визначили переможців дебютного конкурсу серед читців шрифтом Брайля

У Вінниці 22 листопада провели перший відкритий конкурс серед незрячих читців рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням напресцентр Вінницької обласної організації УТОС.

У конкурсі погодилися виступити шестеро вінничан із інвалідністю по зору. Журі визначало, хто із них краще читає в інтонаційному плані та на швидкість. Кожен прочитав 1,5 – 2 сторінки творів українських письменників і у всіх були різні автори.

Наприкінці визначили трьох кращих читців. Ними стали колишня працівниця вінницького підприємства незрячих Раїса Воловик, керівник шахово-шашкового клубу УТОС Наталія Філюк і учасниця гурту художньої самодіяльності Ольга Гурська. Всі читці отримали солодкі подарунки від організаторів.

Співорганізаторка заходу Наталія Слючарчук каже: «Метою конкурсу було долучення вінничан із вадами зору до читання книжок шрифтом Брайля та знайомство із творами, які є у нашій бібліотеці. Потрібно, щоб люди не забували цей шрифт і могли за потреби навчити інших. Адже через війну слабозорих в Україні стає все більше».

Довідково:

Шрифт Брайля — рельєфно-крапковий шрифт для написання і читання людьми з порушенням зору, розроблений французом Луїсом Брайлем. В його основі лежить комбінація шести крапок. Брайль використав порядок букв латинського алфавіту.

Нагадаємо,українські військові створили нову інформаційну систему Delta.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: пресцентр Вінницької обласної організації УТОС




Читайте також