menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці пройшли фінальні змагання з пляжного волейболу серед громад (ФОТО)

12.06.2023 10:45

Дванадцять громад з Вінницької області виборювали першість

Партнерська публікація

Найкращі команди громад Вінниччини вчора зіграли у фінальному етапі Обласних спортивних змагань Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» з пляжного волейболу серед чоловічих команд. Дванадцять команд з усієї області приїхали у Вінницю, щоб визначити переможців на спортивному майданчику, повідомляє I-VIN.INFO.

У фінальному етапі змагань взяли участь команди Оратівської, Мурованокуриловецької, Гайсинської, Вороновицької, Гніванської, Глуховецької, Томашпільської, Крижопільської, Браїлівської, Вендичанської, Калинівської та Лука-Мелешківської громад.

«Я вам дуже дякую за те, що в такий непростий час ви приїжджаєте на змагання, які організовує наша організація – ВТО ВФСТ «Колос» спільно з благодійним фондом «МХП – громаді». Я вам хочу побажати сьогодні безкомпромісної та видовищної боротьби, суддям бажаю неупередженості і всім нам скорішої перемоги над спільним ворогом», - звернувся до спортсменів заступник голови ВТО ВФСТ «Колос» Вадим Мохник.

У травні цього року боролись за першість у територіальних громадах. За результатами цих турнірів визначалися колективи, які й представили громаду на фінальному етапі у Вінниці.

«Волейбол в громадах розвивається силами ентузіастів. Перед цим турніром ми провели змагання з пляжного волейболу у себе в громаді, там взяло участь вісім чоловічих команд. Переможці приїхали представляти нашу громаду сьогодні у Вінниці», - розповідає голова відокремленого підрозділу громадської організації ВФСТ «Колос» Гайсинської ТГ Юрій Охріменко.

Кожна з 12 команд приїхала в ці непрості часи у Вінницю, щоб довести, що саме їхня громада є найспортивнішою.

«У Мурованих Курилівцях ми маємо свій волейбольний майданчик, який побудували самотужки. Там ми готуємо молодих хлопців, але сьогодні приїхали ветеранським складом. Будемо показувати молодим «клас», - зазначив перед матчем директор Мурованокуриловецького спортивного ліцею Олександр Стозуб.

Розвиток спорту під час війни – це питання, яке турбує Вінниччину вже більше року. Хтось каже «не на часі», а хтось усіма силами намагається розвивати спорт та залучати якомога більшу кількість людей до фізкультурно-оздоровчих заходів та здорового способу життя.

«Підтримка спортсменів сьогодні є дуже важливою, адже вони зараз теж знаходяться на своєму фронті. Хтось працює на економічному, хтось на сільськогосподарському фронті, а перемоги спортсменів на їхньому фронті наближають нашу загальну перемогу. Чим краще буде розвинений спорт, тим здоровішою та сильнішою буде наша нація, що є важливим моментом сьогодення», - впевнена представниця благодійного фонду «МХП – громаді» Ольга Яценко.

«Зараз, на жаль, спорту приділяють недостатньої уваги. Гроші виділяють на освіту, соціальні послуги і, звісно ж, на оборону, що, безумовно, дуже важливо. На розвиток спорту виділяють залишки коштів, і їх не вистачає, щоб задовольнити спортивний попит, наприклад, у нашій Лука-Мелешківській громаді. Дуже добре, що на такому рівні «Колос» проводить ці змагання, адже у Вінниці є майданчики, де можна грати у пляжний волейбол. Думаю, що спорт можна і потрібно розвивати ще більше, і ми будемо робити заради цього усе можливе», - підсумував олова відокремленого підрозділу громадської організації ВФСТ «Колос» Лука-Мелешківської ТГ Родіон Юсумбелі.

Читайте також, Олімпійський день провели у Вінниці.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна

Читайте також