menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У Вінниці вшанують пам’ять загиблих в АТО/ООС

28.08.2021 11:45

Як у Вінниці пройшов Марш Захисників та яким буде День пам’яті

Всеукраїнський День пам’яті 29 серпня день затверджений Президентом України, як день вшанування пам’яті захисників держави. Саме в цей день загинула велика кількість захисників України, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Символом дня є соняшник, адже поле соняшників стало знаковим для бійців у 2014 році. Тому 29 серпня близькі та рідні загиблих будуть носити значки з їх портретом.

Голова громадської організації «Єдина родина Вінниччини» Світлана Кармелюк зазначає:

«Вшануванням пам’яті у цей день хотілось б донести кожному українцю, яка ж ціна тому, що ми щодня дивимось один одному у вічі. На наших кордонах досі гинуть захисники. Та ми все рівно віримо у перемогу».

Захід розділений на кілька частин. 29 серпня на Європейській площі о 10-й годині вшанування пам’яті розпочнеться з хвилини мовчання. Далі буде покладання квітів до меморіальних знаків та інтерактивних пам'ятних дошок. Також планується безкоштовний показ фільму у кінотеатрі «Родина» «Забути не можна. Пам’ятати». І згодом, тримаючи прапор нашої держави, усі бажаючі прийдуть до Спасо-Преображенського собору, щоб помолитись за кожного полеглого, який захищав країну.

Крім цього, під час пресконференції згадали Марш Захисників, котрий проходив у багатьох обласних центрах України 24 серпня до 30-річчя Незалежності. На ньому були присутні близько 500 людей.

«Хочу подякувати усім причетним до пройденого Маршу Захисників. На наш погляд, Марш вийшов вдалим, незважаючи на деякі невдачі стосовно організації. Проходили такі марші в багатьох обласних центрах. В першу чергу, ми хотіли показати, що ветерани готові до захисту нашої країни. Навіть зараз група ветеранів України робить ролики, де будуть об’єднані усі відео зі всіх Маршів в обласних центрах», - коментує голова Хмільницької районної організації ветеранів Валентин Ковальський.

Нагадаємо, «Ветеранам доводилось самим купувати собі лікарські засоби» — Василь Івасько.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна





Читайте також