menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У вінницькому спортивному товаристві розповіли про успіх співпраці з благодійним фондом

29.12.2023 19:25

Про переваги співпрацю розповіли представники двох громад з Вінниччини

Партнерська публікація

Багато благодійних фондів фокусуються на розвитку молоді та підтримці талановитих спортсменів. Співпраця з ними може допомогти спортивним товариствам знаходити майбутніх чемпіонів та сприяти їхнім успіхам. Прикладом плідної співпраці можна назвати партнерство Благодійного Фонду «МХП-Громаді» та Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос», повідомляє I-VIN.INFO.

Заступник директора ВО ДЮСШ «Колос» Світлана Коновалова розповіла, що співпраця з Благодійним фондом розпочалась у 2022-му році. Тоді вони підписали Меморандум. Предметом є об’єднання зусиль у проведенні заходів, а метою – здоров’я української нації.

«Історія нашого спортивного товариства налічує понад 70 років. Всі ці роки ми працюємо за принципом розвитку, відкритості, партнерства. У період пандемії самовдосконалювалися та проводили змагання за новим форматом - говорить Світлана Коновалова, - Та потім найбільшим викликом для всіх стала війна. Бути фізично здоровим вже не просто модний тренд, а умова існування та виживання. Це спроможність захищати Батьківщину. І наша організація почала змінювати акценти в роботі: розширили напрямки, об’єднались з іншими громадськими організаціями. Ми започатковували нові формати діяльності».

Так, співпраця з БФ «МХП-Громаді» розпочалась в складний для України період. Коли на перший план вийшла продовольча, енергетична, екологічна безпека тощо. І навіть тоді фонд не залишив поза увагою питання оздоровлення та спорту.

Вони надали спортивному товариству 865 тисяч гривень благодійної допомоги. Це кошти для придбання спортивних призів (наприклад, рюкзаків, форми, м’ячів). Завдяки цьому вдалось розширити географію, змагання набули масовості та патріотизму, стали піднесенням для найменших українців. І на кожних заходах постійно були представники фонду.

«Мені імпонує баланс критики та позитивних успіхів, які очевидні на спортивному фронті у такий складний для країни період. З тих спортивних товариств, які функціонували до воєнного часу, це єдине, що залишилося незмінним у роботі. І наша громада - одна з тих, хто підтримує розвиток спорту. Тож традиційно, за пропозицією «Колоса», у нас провели фінали обласних змагань. Нам це дозволяє зробити спортивна база. Ми протягом десятків років підтримуємо спортивний дух у громаді. Скажу, що це єдиний правильний напрямок – коли всі об'єднані подією чи метою. Коли всі повинні рухатись вперед і боротись за мир та перемогу», – розповідає заступник начальника Тульчинської районної військової адміністрації Сергій Чепернатий.

Про підтримку будь-яких цікавих проєктів на території Вінниччини зупинився керівник напряму соціального розвитку Петро Андрієць. За його словами, ініціаторами виступають громадські організації, органи місцевого самоврядування, готуючи відповідні заявки. Є можливість участі у загальнонаціональних конкурсах, щоб громади зміцнили матеріальну базу чи придбали інвентар:

«У нас цілий напрямок роботи називається «Громадське здоров'я». Сюди входить розвиток спорту, спортивної реабілітації. І стосується він різних вікових категорій: мешканці громад будь-яких вікових категорій. До того ж, завдяки плідній співпраці з «Колосом» вдалось долучити багатьох представників різних територіальних громад, брати участь у змаганнях самим та фінансувати організаційні моменти. На майбутнє трішки змінимо акценти, але перспективи є, і робота продовжуватиметься».

Підсумував усе сказане голова Гніванської територіальної громади Володимир Кулешов:

«Наша громада нічим не відрізняється від решти. Завжди підтримуємо гарні перспективні ідеї щодо спортивного розвитку, беремо участь у різних подіях. «Колос» однозначно всіх об’єднує. Дуже приємно, що на сьогоднішній день на конференції можна побачити спортивних діячів, спортсменів, керівників територіальних громад та районних адміністрацій, меценатів. Співпраця з тими, хто дбає про розвиток спорту, це про розвиток здорової української нації!»

Довідково:

Загалом цьогоріч було проведено 48 обласних фіналів. У фінальній частині змагалось більше 6 тисячі спортсменів. Спортсмени-колосовці, які здобули призові місця, брали участь у 15 всеукраїнських заходах.

Цього року також вперше вдалось провести змагання «Олімпійська надія». Їх провели серед учнів з важкої та легкої атлетики, дзюдо, греко-римської боротьби, футболу, хокею на траві.

Нагадаємо,«Старого Нового року не буде», - зауважили у Вінницько-Барській єпархії

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Степан Вігер

Читайте також