menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

У вінницькому вузі проводять благодійні збори та ярмарки (ФОТО)

02.09.2023 16:00

Як в медичному університеті розвивається студентське самоврядування

Під час війни у Вінницькому національному медичному університеті ім. М. І. Пирогова відбулося чимало змін. Чимало студентів зараз захищають нас на фронті, а студентське самоврядування сконцентрувалось на волонтерстві та допомозі ЗСУ. Про всі ці та інші зміни під час війни I-VIN.INFO поспілкувався з головою студентського самоврядування Михайлом Полажинцем.

Як розповів Михайло, війна досить сильно вплинула на життя всіх українців і, звісно, на студентське самоврядування. Чимало студентів виїхали на початку війни за межі країни, і тільки зараз університет відновлює повністю офлайн навчання. Звичайно, з урахуванням небезпеки повітряних тривог та необхідності перебувати в укритті.

«Війна вплинула також і на частину іноземних студентів, які у нас навчалися. Зараз все менше студентів приїздять до нас з-закордону через проблеми з візами. Їм не дають необхідні дозволи, аби вони приїжджали в Україну. І це насправді сумно, адже студенти - іноземці завжди були важливою частиною нашого університету та самоврядування», - каже Михайло Полажинець.

Також, збільшилась увага і на благодійні та волонтерські збори. У студентському самоврядуванні функціонує цілий департамент волонтерської діяльності, активну участь у якому беруть більше 80 студентів.

«Зараз ми більше сконцентрувалися на допомозі студентам, які беруть участь у бойових діях. Ми поширювали збори для 241 бригади, збирали гуманітарну допомогу для постраждалих на Херсонщині, організовували благодійні ярмарки. А ще, на день вишиванки ми організували благодійний концерт, під час якого провели конкурс на найкращу вишиванку. Наші дівчата з Клубу малювання підготували карту України, де кожен регіон мав свій візерунок. Це був дуже класний захід», - запевняє голова студентського самоврядування.

Крім благодійних заходів, студентське самоврядування організовувало і чимало навчальних та пізнавальних проектів - від тренінгів з тактичної та домедичної підготовки, різноманітних лекцій для студентів університету, розважальні заходи та навіть всеукраїнський лекторій - Медичне питання, на якому з темою реформування нашої медицини виступили колишня міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька та Директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожня.

За його словами, для успішного проведення всіх цих ініціатив, студентам важлива взаємодія з керівництвом університету. Хоч вся їхня діяльність гартується на ініціативі студентів, але якщо ці ідеї не матимуть підтримки від адміністрації університету, то прагнення щось зробити будуть марними.

«Зараз у нас гарна взаємодія з керівництвом. Ми як студентське самоврядування діємо досить незалежно, як це і має бути. Можемо приймати самостійно рішення, що саме хочемо проводити. Діємо без зайвого надлишкового контролю. Чесно, раніше були випадки, коли адміністрація втручалася в нашу роботу. Не хочу наводити приклади, але зараз все стало набагато краще», - запевняє студент медичного університету.

«Відколи в нас змінився ректор університету (у січні 2023-го посаду обійняла Вікторія Петрушенко), наше студентське життя покращилося. До студентів змінилося відношення у хороший бік. З’явилися ініціативи, корисні і цікаві для студентів. Прикладом цього є той же табір «Сокілець». Його мета – відпочинок та навчання студентів», - зауважує Михайло Полажинець.

Зараз, студентське самоврядування продовжує працювати над покращенням студентського життя в університеті. І попри певні складнощі, що пов’язані з війною, ми продовжуємо робити все можливе, щоб зробити наш університет краще та поширювати голос студентства.

Нагадаємо, на Вінниччині 3% школярів навчатимуться дистанційно.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надано Михайлом Положинцем.


Читайте також