menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Учні хочуть змінити старі нав'язані форми роботи» – директор ліцею на Вінниччині про роботу шкільного самоврядування

16.10.2023 10:45

Він розповів про активності протягом місяця та чому важливо дослухатись до дітей для розвитку закладу

Шкільна асоціація самоврядування учнів відіграє важливу роль у житті закладів освіти. Це допомагає учням проявляти свої здібності та отримати нові навички. Активно ШАСУ розвивають і в Якушинецькому ліцеї, що на Вінниччині. Там діти готові створювати комісії по грантам чи екологічному напрямку, повідомляє I-VIN.INFO.

За словами директора закладу Олександра Грустіліна, за підтримки країн Європи ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну було зроблено багато для підтримки її роботи: 

«Я вже розумію, що хочу побачити у майбутньому і чого хочуть діти та батьки. За цей місяць на посаді я зустрівся з батьківським активом. Ми з ними обговорили проблемні питання, тому що школа розпочала активну освітню діяльність цьогоріч завдяки укриттю».

Він додав, що таку ж робочу зустріч провів з учнівським активом. Тепер у планах зміна форми шкільного самоврядування, тому що учні хочуть змінити старі нав'язані форми роботи. Наприклад, вони готові створювати комісії по грантам чи екологічному напрямку. Так, раніше у закладі реалізувався екологічний проєкт по сортуванню сміття теж за підтримки Європейського Союзу. За цих два роки проєкт призупинився, але його мають відновлювати. Діти навіть зацікавлені у залученні до цього місцевого населення, батьків і всіх інших. Серед пропозицій – зробити додаткові металеві секції, щоб населення зносило пластик та папір в школу. У свою чергу діти це здаватимуть і будуть витрачати на створення сучасних рекреаційних зон. Це, зокрема, встановлення сучасних диванчиків на коридорах для відпочинку.

«У дітей з'являються дуже креативні ідеї. Їх варто підтримувати, дослухатися до них, вони дають багато цінних порад. Сподіваюся за цей рік ще багато чого реалізуємо», – підкреслює Олександр Грустілін.  

Водночас у закладі не забувають й про проведення різних активностей. Тепер планують один-два грандіозні заходи на місяць. Нещодавно, до Дня українського козацтва, провели флешмоб патріотичної козацької пісні. Захід проводили у місцевому клубі. Кожен клас самостійно з класним керівником обирав пісню, готувались з вчителем музики і презентували її в костюмах. 

Також у школу приїжджав волонтер, військовий, який вже демобілізувався. Він професійний тактичний медик, котрий проходив навчання за кордоном. Для 10-11 класів він провів практичне заняття в спортивній залі, з турнікетами, показав сучасні методики надання допомоги. Ще раніше для 8-9-х класів проводили психологічні тренінги. 

Директор ліцею каже: «Вони вже звикли до місцевих вчителів та психолога. А коли приїжджають якісь чужі люди, то вони починають до них дослухатися. Тож практикуємо більше практичних занять, щоб когось запросити». 

Наразі триває підготовка до Дня цивільного захисту. Не буде виховних бесід чи класних години. На захід запросили Харківську академію внутрішніх справ. До школи приїде шість делегацій з технікою, макетами сучасної зброї, дітям проведуть бесіду по тактичній медицині. Триватиме це приблизно півтори години і вдастся охопити приблизно 300 учнів. Додатково приїде місцева пожежна частина, яка теж охопить 200-300 дітей. Вони привезуть пожежну техніку.

Нагадаємо, шкільне укриття в громаді на Вінниччині обладнали ліфтом.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал. 

Фото: Світлана Пустовіт 



Читайте також