menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Удар по енергетиці та влучання на Вінниччині: наслідки нічної повітряної атаки

22.03.2024 09:30

Росіяни атакували Україну вночі

В ніч на 22 березня російські війська провели чергову повітряну атаку, випустивши по Україні понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів. Цілили по електростанціях, лініях постачання енергії, греблі ГЕС. Від атаки постраждали Харківщина, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельниччина, Вінничина, Івано-Франківщина, повідомляє I-VIN.INFO.

У Вінницькій області під час ракетно-дронової атаки російських військ у ніч на 22 березня є влучання в об'єкт критичної інфраструктури, повідомив у п'ятницю голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

«Ворог застосував гібридну тактику БПЛА і крилатих ракет. Є влучання в об'єкт критичної інфраструктури», - пише Борзов.

Також влучання були у сусідній Хмельницькій області. Про це повідомив міський голова Хмельницька Олександр Симчишин:

«Жахливий ранок. Маємо пошкодження обʼєктів інфраструктури. Пошкодження житлових будинків. Є загиблі й постраждалі серед цивільних. Деталі згодом».

У п'ятницю, 22 березня, росіяни масовано атакували Україну. У Дніпропетровській області під удар потрапила критична інфраструктура у кількох районах. Про це повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак,

«Пошкоджені енергетичні об'єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Камʼянському районах. Від вибухової хвилі побиті вікна в будинках», – йдеться у повідомленні.

Лисак повідомив, що є перебої зі світлом та водопостачанням. Будуть введені графіки відключень.

Відключення також запровадили і в Одесі, інформує начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Наразі знеструмлено 53 тисячі абонентів електропостачання. Зберігаємо спокій. Фахівці проводять відновлювальні роботи».

Уночі сили ППО збили на Одещині щонайменше 11 дронів. Унаслідок атаки є пошкодження обʼєктів критичної інфраструктури, повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня Гуменюк.

За повідомленням Сумської ОВА, внаслідок ракетних ударів по об'єктам енергосистеми України тимчасово введені графіки аварійних відключень у населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів.

Харків. Окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла. Всі екстрені служби вже працюють, — Харківська ОВА.

Нажаль, маємо влучання в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. Почалась пожежа, зараз її намагаються загасити, повідомила Львівська ОВА.

На Полтавщині був удар по Миргородському району. В області застосували превентивні відключення електропідстанцій та графік відключень. Про це пише очільник місцевої ОВА Філіп Пронін.

За кілька годин ворог випустив по Запоріжжю майже 20 ракет. Цілив по критичній інфраструктурі. Потрапив виключно в цивільні об’єкти. Вже відомо про одного загиблого та вісьмох поранених. Зруйновано та пошкоджено об’єкти інфраструктури, перекрито автомобільний рух на дамбі ГЕС. Понівечено десять приватних будинків та понад 35 багатоповерхівок. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Загалом за цю ніч в українському небі було понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів, повідомляє Президент України Володимир Зеленський.

«У всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби. Рятувальники, енергетики, обласна та місцева влада, поліцейські, комунальні підприємства допомагають людям. Ніхто не залишиться без допомоги», - пише Володимир Зеленський.

Усього ворог застосував 151 засіб повітряного нападу, інформують Повітряні Сили ЗС України.

- 63 ударні БпЛА типу «Shahed-136/131» (район пусків Приморсько-Ахтарськ – рф.);

- 12 балістичних ракет «Іскандер-М» (Белгородська область - рф., ТОТ Крим);

- 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 (із тринадцяти стратегічних бомбардувальників Ту-95МС – акваторія Каспійського моря);

- 5 крилатих ракет Х-22 (із п’яти бомбардувальників Ту-22М3 – Ростовська обл. -рф.);

- 7 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» (із десяти МіГ-31К– Тамбовська область -рф.);

- 2 керовані авіаційні ракети Х-59 (із двох Су-30 (Су-34) – ТОТ Запорізької області);

- 22 зенітні керовані ракети С-300/С-400 (Белгородська, Курська обл. - рф.).

В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі:

- 55 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131»;

- 35 крилатих ракет Х-101/Х-555;

- 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Читайте також, боєць з Вінниччини отримав нагрудний знак «Золотий хрест».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: ukrinform.ua

Читайте також