menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Українська делегація бере участь у ІХ Європейському конгресі місцевого самоврядування (ФОТО)

04.03.2024 14:40

Цей конгрес щорічно об’єднує політичних та громадських діячів з усієї Європи

Партнерська публікація

Сьогодні, 4 березня, у польському місті Миколайки розпочав роботу ІХ Європейський конгрес місцевого самоврядування. Участь в цьому конгресі беруть багато українських делегатів, в тому числі, і з Вінниччини, повідомляє I-VIN.INFO.

Головною темою цьогорічного конгресу стане «Майбутнє ідеї децентралізації в мінливому світі».

Серед впливових спікерів цьогорічного конгресу можна буде побачити: Пьотра Згожельського – віце-спікера Сейму Республіки Польща, Тадеуша Трусколяського – мера міста Білосток, Ельжбету Піневську – голову Регіональної асамблеї Куявсько-Поморського воєводства, Гжегожа Наперельського – депутата Сейму Республіки Польща, Томаша Франковського – депутата Європарламенту, Оксану Дмитрієву – депутатку Верховної Ради України, Віолету Лабазюк – голову Хмельницької районної ради, Кароля Навроцького – президента Інституту національної пам’яті та інших політичних та громадських діячів сучасності.

Серед доповідачів буде і голова МГО «Україна-Польща-Німеччина» Сергій Татусяк. Ця міжнародна громадська організація представляє інтереси громад Вінниччини, а її діяльність направлена на їхній економічний та соціальний розвиток. Спікерами також будуть голова Благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай та директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз, які розповідатимуть про соціально відповідальний бізнес та зелену енергетику.

Учасники ІХ Європейського конгресу органів місцевого самоврядування можуть взяти участь у дискусійних панелях, які допоможуть їм розвинути компетенції, важливі для ефективної діяльності у сфері місцевого самоврядування.

Учасники заходу матимуть унікальну можливість познайомитися з авторами бестселерів у сферах політики, економіки та соціальних питань.

«Залучення представників громад України до участі в Європейському конгресі місцевого самоврядування під час повномасштабної війни має велике значення, оскільки це може сприяти зміцненню громадської активності та підтримці місцевих ініціатив. Участь у конгресі дозволяє отримати доступ до європейського досвіду та практик управління, які можуть бути корисними для покращення умов життя та розвитку громад навіть у такий складний період, який зараз переживає наша країна. Проте і ми маємо успішні кейси, які готові презентувати нашим європейським колегам», - переконаний голова МГО «Україна-Польща-Німеччина» Сергій Татусяк.

Читайте також, «Назву згенерував штучний інтелект» – заступниця керівника вінницької освітньої академії.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото:

Читайте також