menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Українські військові використовують «олівець» для розмінування

30.11.2022 19:40

Нові технології впроваджують наші захисники

Спеціалісти Укроборонпрому розробили дослідний зразок виробу, який пропалює метал (ВПМ) SF-1. Так, він пропалює металеві оболонки вибухонебезпечних предметів, а це спричиняє вигоранню вибухової речовини. Про це повідомляє I-VIN.INFO з посиланням на допис у Телеграм-каналі «Укроборонпром».

Такий «олівець» можна застосовувати під час розмінування територій. Фахівці з підприємств Укроборонпрому  вже працюють над технологією дистанційного використання ВПМ SF-1 за допомогою безпілотних літальних апаратів. Такі інновації допомагають підвищити якість розмінування та зберегти життя людей. Пристрій безпечний у використанні.

Розробники такого пристрою навіть отримали сертифікат, який дає право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території нашої держави. Також підприємство-розробник олівця є оператором протимінної діяльності в Україні.

Окрім цього, підприємство Укроборонпрому має власний Центр гуманітарного розмінування. У ньому працюють фахівці високого класу. З 2010 року Центр акредитований в ООН як постачальник послуг з протимінної діяльності та є партнером UNMAS, відповідної служби Організації Об’єднаних Націй.

Нагадаємо, «Біля Макіївки цілий батальйон мобілізованих росіян пустився навтьоки»: військовий аналітик Том Купер про ситуацію на полі бою.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: взято з допису

 

Читайте також