menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Укриття для життя»: у Вінниці ще 20 ОСББ отримають по 10 тисяч гривень на облаштування укриттів

06.10.2022 13:20

Це вже друга двадцятка, яка отримає фінансування

Нещодавно визначилася друга 20-ка переможців проєкту «Укриття для життя», в рамках якого представники вінницьких ОСББ і КЗ (комунальних закладів) подавали заявки із планами облаштування укриттів у своїх будівлях. Вчора, 5 жовтня, в одному з укриттів, яке буде облаштовано в рамках проєкту, відбулося підписання угод із переможцями конкурсу, повідомляє I-VIN.INFO.

Проведення другого конкурсного відбору спочатку не планувалося. Ще у серпні було оголошено про відбір 20 ОСББ для фінансування облаштування укриттів, проте заявок на участь в проєкті надійшло більш ніж 60. Саме тому, враховуючи зацікавленість вінничан і серйозну необхідність, пов’язану з російською агресією, було вирішено профінансувати облаштування укриттів у ще 20 будівлях.

«Після 14 липня, після терористичного акту росіян по відношенню до нашого міста, більше вінничан почали спускатися в укриття під час повітряної тривоги. Тому питання облаштування цих укриттів стоїть дуже гостро і ми з вами повинні відповідально до цього поставитись», - зазначила на зустрічі з представниками ОСББ голова правління фонду «Подільська громада» Олена Данілова.

Окрім фінансування в розмірі 10 тисяч гривень, ОСББ та КЗ отримають також пакунок із речами, необхідними в укриттях. До пакунку входять: ковдри, аптечки, ліхтарики, іграшки для дітей, шахи та інше.

Представники ОСББ зазначали, що в першу чергу отримані кошти витрачатимуть на стабільне електро- та теплопостачання, а вже потім на її облаштування.

Проєкт «Укриття для життя» реалізується Фондом громади «Подільська громада». Завдяки цьому проєкту вже 40 вінницьких багатоповерхівок отримають фінанси на облаштування укриттів.

«Дякую вам усім за те, що подали заявку. Ви проявили свою ініціативність та небайдужість по відношенню до безпеки ваших співмешканців. По переду у нас ще місяць співпраці під час якої ми сподіваємось на прозорість та чесність, попереду у нас веселий місяць», - закінчила Олена Данілова.

До 20-ки переможців проєкту увійшли:

- ОСББ «Садове 22»;

- АОСББ «Європейська»;

- ОСББ «Станіславського 7»;

- КЗ «Вінницький ліцей №4»;

- ОСББ «Коцюбинського 37 м. Віниця»;

- ОСББ «Київська, 57 Пікассо»;

- ОСББ «Амосова - 9»;

- ОСББ «Зодчих 1а»;

- ОСББ «Пирогова 111А»;

- ОСББ «Миколаївська – 26»;

- КЗ «ДНЗ №19 ВМР»;

- ОСББ «Смирнова 23»;

- ОСББ «Стеценка 5»;

- ОСББ «Тичини 5»;

- ОСББ «Подолянка – 8»;

- ОСББ «Антонова – 27»;

- ОСББ «Литвиненко 29»;

- ОСББ «Стельмаха – 11»;

- ОСББ «Келецька 71/49»;

- ОСББ «Коцюбинського – 78».

Нагадаємо, на Вінниччині проведуть акцію «Російську книжку здай. ЗСУ допомагай!».

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: надано організатором

Читайте також