menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Уламки та робота ППО: російські окупанти здійснили нічну атаку по Україні

25.05.2023 09:30

Ворог запустив 36 Shahed-131/136 на регіони України

Цієї ночі російські окупантиатакували територію України «шахедами». Проте нашим Повітряним силам ЗС України вдалось всі їх збити. Цілі направляли в Київ, на південні та західні території. Про це повідомляє I-VIN.INFO.

Як зазначають у Повітряних силах ЗСУ, окупанти атакували Україну ударними дронами іранського виробництва «Shahed-136/131». Зафіксували пуски 36 баражуючих боєприпасів з північного та південного напрямків. Імовірно ворог прагнув атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави.

«До відбиття атаки залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи у зонах відповідальності повітряного командування «Південь», повітряного командування «Центр», повітряного командування «Захід» та протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України!», - йдеться у дописі.

Як повідомляється у Телеграм-каналі SPRAVDI, цієї ночі окупанти хотіли атакувати Київ дронами Shahed. Це дванадцята масована атака на столицю за травень. Усі цілі знищили силами і засобам ППО. На Київщині після падіння уламків виявили загорання лісової підстилки. Пожежу оперативно ліквідували.

А у південних регіонах України збили чотири дрони ворога. Протягом нічної повітряної атаки силами ППО збили три дрони-камікадзе типу Shahed-131/136 над Миколаївщиною і ще один над Одещиною. Над Чернівецькою областю теж вдалось збити дрон-камікадзе. О 04:18 в Дністровському району Чернівецької області внаслідок падіння уламків БПЛА «Шахед-136» виникла пожежа в гаражі. Пошкодило 3 житлових будинки. Уламками впали на дві лінії електропередач. Наразі відключено 140 абонентів у Дністровському районі.

На жаль, і по Харкову та області окупанти завдавали ударів цієї ночі.

Вчора ввечері російські окупанти атакували Нікопольський район дроном-камікадзе. Влучив по Марганецькій громаді. Пошкоджений приватний будинок, але люди вціліли. На ранок агресор знову вдарив по Нікополю. Інформація щодо наслідків обстрілу уточнюється. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Як зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький, до області долетіли 10 «шахедів». ПвК «Захід» на Львівщині спрацювало стовідсотково. Влучань в об‘єкти нема, жертв чи постраждалих також нема. 

Нагадаємо, чотириста п’ятдесят п'ята доба незламності: ще один крок до перемоги.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: наслідки атаки у Нікополі (Дніпропетровська ОВА).

Читайте також