menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«В історії ММА це вперше»: у Вінниці стартував масштабний чемпіонат

20.05.2023 18:30

Спортсмени із різних куточків України змагались зі змішаних єдиноборств

Сьогодні у Вінниці стартував один з найбільших Чемпіонатів зі змішаних єдиноборств ММА в Україні серед юніорів, юнаків та дітей. Понад 700 спортсменів зібралися на одному рингу, аби позмагатися за першість. Учасники приїхали майже зі всіх куточків України: з Вінницької області, Черкаської, Полтавської, Дніпропетровської, Донецької тощо. I-VIN.INFO побував на змаганнях та розкаже, що цікавого там було.

Як розповів один з організаторів цих змагань Ярослав Калетюк, це дуже масштабний чемпіонат у Вінниці. І він дуже важливий для професійних спортсменів та початківців.

«Насправді, в історії ММА це вперше проводиться такий масштабний чемпіонат за кількістю учасників. Навіть до війни не було стільки охочих спортсменів на змаганнях. Сьогодні понад 700 учасників беруть участь. Майже зі всіх куточків України сьогодні ми зібрали спортсменів.Є навіть з Донецької області. Також сьогодні ви можете побачити фотовиставку «Ангели спорту». Це про спортсменів, які віддали своє життя заради миру в Україні», - каже Ярослав Калетюк.

Змагання присвятили пам’яті загиблих воїнів у боротьбі за територіальну цілісність України. На відкритті були присутні чимало гостей: спортсмени, представники спортивних клубів, військові та інші. Їм вручили подяки і надали можливість побажати успіхів та перемоги учасникам. Також присутні заспівали пісню «Ой, у лузі червона калина» та гімн України під виконання оркестру Військової частини 3008. А ще організатори підготували відео про спортсменів, які віддали своє життя за мир в Україні.

У такий спосіб вшанували пам’ять всіх загиблих Героїв України.

Серед гостей був присутній президент федерації змішаних єдиноборств ММА України Сергій Самойленко. Як він зазначив для I-VIN.INFO, війна негативно вплинула на спорт. Проте це не заважає українським спортсменам виборювати першість на міжнародних аренах.

«Такі змагання важливі для спортсменів. Адже тут і спілкування дітей, тренерів між собою. Таким чином можна налагодити співпрацю та допомагати, особливо в такий непростий час. Насправді, такі змагання нас об’єднують. Як кажуть, те, що нас не вбиває, робить лише сильнішим. Тому сьогодні ми ще більше об’єднались», - зауважив Сергій Самойленко.

Учасники змагалисяу різних вікових категоріях: молодші діти (хлопці та дівчата) – 10–11 років, старші діти (хлопці та дівчата) – 12–13 років, юнаки (кадети та кадетки) – 14–15 років, юніори та юніорки – 16–17 років. Як поділилась спортсменка з Кривого Рогу Алісія Заяновська, дорога до Вінниці була довгою, але ці змагання цього варті. Їй 16 років. Вона представляє спортивний клуб «Барс» з Дніпропетровської області.

«Сьогодні я здобула перше місце, одразу виступала у фіналі. Тому втретє буду їхати на чемпіонат світу зі змішаних єдиноборств ММА. Організація заходу дуже класна. Надалі буду підтримувати і вболівати за свою подругу та за всю команду», - каже Алісія.

За словами керівника обласного відокремленого осередку Федерації змішаних єдиноборств ММА України Володимира Соляра, вони впродовж двох місяців готувалися до проведення цього чемпіонату.

«Ці змагання ми планували провести ще до війни. Зараз триває підготовка спортсменів до чемпіонату світу зі змішаних єдиноборств ММА, тому й очікували на таку велику кількість учасників. За масштабом це перший такий захід в Україні. Спортсмени мають тримати форму. До того ж, зараз такий час, що все одно доведеться боронити Україну на фронті. А спорт загартовує дух, дає енергію до будь-якої боротьби», - зазначив Вадим Соляр.

У Вінниці ці змагання триватимуть 20 та 21 травня. Тому ще і завтра учасники змагатимуться за першість.

Нагадаємо, вінничанин Віталій Коломієць здобув срібну нагороду на чемпіонаті Європи.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький (i-vin.info)

Читайте також