menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«В наш час важливо не здуріти»: на Вінниччині провели тренінг психоемоційного розвантаження (ФОТО)

02.03.2024 11:30

Для молоді Хмільницької громади проводять проєкт «Media Helper: психологічна підтримка для молодих журналістів та волонтерів»

Партнерська публікація

Сьогодні для для молоді Хмільницької громади провели тренінг з психоемоційного розвантаження. Тренінг спрямований на емоційне перезавантаження людини, допомагає переосмислити своє світосприйняття та отримати цінні поради від психолога. Чимало хмільничан прийшли вперше на подібний захід. А хтось працював у сфері психології та набрався цінних порад.I-VIN.INFO також побував на тренінгу та поділиться враженнями учасників.

Як зауважила на початку заходу координаторка проєкту Лілія Шульгіна, в наш час важливо розуміти себе, берегти своє здоров’я. До того ж, психоемоційне розвантаження допомагає подолати стрес, з яким щодня стикаються наші волонтери та журналістичерез війну.

«Регулярне розвантаження допомагає запобігти вигоранню, депресії та тривожності. Це може включати в себе заняття релаксаційними техніками, медитацію або заняття хобі, що приносить задоволення. Також психоемоційне розвантаження допомагає людям відновити енергію і концентрацію, що може позитивно позначитися на їхній продуктивності в роботі та особистому житті», - каже Лілія Шульгіна.

Багато учасників хоч і були вперше на тренінгу, проте активно дослухалися до порад психолога, брали участь у дискусіях та практичних завданнях.

Як поділилась своїми враженнями одна з учасниць Юлія, цей тренінг, дійсно, допоміг їй психологічно перезавантажитися та набути нових знань.

«Цей тренінг був мені дуже необхідним. Адже для себе дізналася нові практичні вправи, які можу використовувати у роботі. Також дуже сподобалась вправа на довіру. Після цього тренінгу зрозуміла, що маю внутрішній потенціал, який хочу відкрити і реалізувати», - каже Юлія.

А за словами Таїсії, цей тренінг варто проводити не тільки для молоді, волонтерів чи журналістів, він може допомогти лікарям, вчителям та іншим. Аджеці групи населення також щодня стикаються зі стресом.

«В наш час важливо не здуріти. Через війну багато людей ховають своїх найрідніших. І тут постає питання, як ти можеш допомогти самому собі у важкий час. Також сподобалася ця тепла атмосфера, невимушеність, спілкування на ті теми, які турбують», - зауважує учасниця тренінгу.

А учасниці Ярославі сподобалося наповнення сумки, яку видають всім учасникам тренінгу. Додає, що перед початком заходу вже встигла ознайомитися з психологічним порадником.

«Класно, що окрім стандартного блокноту та ручки, тут ще є поради, повітряно-бульбашкова плівка, як антистрес, наклейка та інші потрібні речі. З тренінгу запам’ятала для себе практичні вправи і поради, які треба вміти себе реалізувати в житті. Треба любити себе та показувати іншим, що варто себе поважати», - каже Ярослава.

Тренінг організований Спілкою молодіжних організацій Вінниччини в рамках проєкту «Media Helper: психологічна підтримка для молодих журналістів та волонтерів». Також захід відбувся за сприяння Управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради.

Довідково:

Проєкт реалізовується Спілкою молодіжних організацій Вінниччини в партнерстві з ГО «Єврорегіон «Дністер» за фінансової підтримки Чорноморського трасту регіонального співробітництва (Black Sea Trust) Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів (German Marshall Fund).

Читайте також, «Українському агросектору доступні різні види фінансування» - експертка із Херсону у Вінниці

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак

Читайте також