menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«В Європі у мене конкурентів немає»: вінничанин Іван Чупринко про свою чергову перемогу

10.08.2022 16:30

Вінницький пауерліфтер вкотре здобув чемпіонський титул

З 2 по 7 серпня у Будапешті, столиці Угорщині, проходив чемпіонат Європи з пауерліфтингу. Вінничанин Іван Чупринко брав участь у змаганнях з жиму лежачі у ваговій категорії до 74 кілограм в екіпірувальному та класичному форматах. Завдяки важким тренуванням та високій мотивації Івану вдалося вибороти «золото» як у екіпірувальному, так і в класичному жимі. I-VIN.INFO поспілкувалось із спортсменом після його перемоги.

- Із якими результатами ви виграли цей чемпіонат Європи?

- В класичному жимі лежачи в категорії до 74 кілограм я виграв із результатом 215 кілограм, а в екіпірувальному, в тій самій категорії, вижав 270 кілограм і теж переміг.

- Чи були у вас серйозні конкуренти на цих змаганнях?

- У класичному жимі був один швед – дуже технічний, із ним довелося позмагатися. А в екіпірувальному жиму лежачі на чемпіонаті Європи наразі для мене конкурентів немає.

- Яке це вже для вас чемпіонство Європи за рахунком?

- Важко сказати, я їх вже не рахую, плюс були чемпіонати, які я пропускав. Я думаю, що їх точно було не менше десяти.

- Ви досі відчуваєте ті самі емоції, як і при перших перемогах, чи ці чемпіонства для вас вже стали рутиною?

- Звісно, кожні змагання – це нові емоції та переживання, я завжди хвилююся перед виступом та радію у разі перемоги. Завжди приємно перевершити свій попередній результат, тому це для мене ніколи не стане рутиною.

- Які змагання для вас будуть наступними?

- З 23 по 25 вересня в Англії будуть проводитися змагання з жиму лежачі, але я не знаю поки, чи встигну зробити візу, аби прилетіти на ці змагання.

- Ви виграли чемпіонат Європи, і зараз у чудовій формі. Якщо вдасться потрапити на ці змагання, ми можемо від вас чекати перемоги?

- Ці змагання в Англії будуть важчими, ніж чемпіонат Європи, там я буду змагатися з дуже великими дядьками, але буду пробувати, буду старатися. Це спорт – шанси є завжди, треба лише йти до своєї мети.

Нагадаємо, вихованці спортивних шкіл Вінниччини відпочивають в навчально-тренувальному таборі у Польщі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: фейсбук-сторінка Івана Чупринко

Читайте також