menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Вбивство Дар’ї Дугіної: діяльність російських партизанів чи «гризня» кремлівських спецслужб

22.08.2022 19:40

Хто причетний до вбивства доньки головного ідеолога рашизму

Автомобіль доньки відомого російського філософа Олександра Дугіна, якого називають ідеологом рашизму та «руського миру», а також близьким соратником Путіна, вибухнув на підмосковній трасі 20 серпня. 29-річна Дар’я Дугіна загинула на місці. Різні сторони повідомляють власні версії обставин цього інциденту, кремль звинувачує Україну, російські опозиціонери віддають «заслуги» Народній Республіканській Армії, а дехто впевнений, що це розбирання російських спецслужб. I-VIN.INFO зібрало реакції представників різних політичних сил на цей теракт.

Народна Республіканська Армія

Колишній депутат російської госдуми Ілля Пономарьов заявив, що відповідальність за вбивство Дар’ї Дугіної на себе взяла певна Народна Республіканська Армія (НРА), яка начебто веде партизанську діяльність для звільнення росії від путінського режиму.

«Ця акція, як і багато інших партизанських акцій прямої дії, здійснених на території росії за останні місяці, реалізована Національною Республіканською Армією. Ми встановили зв’язок із її бійцями за допомогою нашого ресурсу Роспартизан, який висвітлює наростаючу хвилю опору в росії», — сказав Пономарьов.

За словами Іллі Пономарьова, Дар’я Дугіна була ідейним соратником свого батька, неодноразово закликала до вбивства українців, відвідувала окуповану Азовсталь та причетна до терористичного акту в Оленівці.

Також пан Пономарьов, у ефірі власного каналу Утро февраля прочитав маніфест НРА:

«Ми, російські активісти, військові та політики, нині партизани й бійці Національної Республіканської Армії, ставимо поза законом розпалювачів війни, грабіжників і гнобителів народів росії».

Раніше про організацію НРА не було відомо ні в росії, ні за її межами.

Колишній заступник голови уряду рф Альфред Кох назвав заяви Іллі Пономарьова «дешевою конспірологією», припускаючи, що жодної НРА не існує, а Пономарьов просто намагається виглядати впливовим та небезпечним політичним гравцем.

«Ілля Пономарьов вважає нас усіх дурнями. І тому вигадав таку хитру схему, мовляв, на мене вийшли бійці НРА і я озвучую їхню позицію. Але хай ми дурні. Ок. Але навіть дурню зрозуміло, що якби він не був солідарний із цією позицією, то він давно вже здав би цих хлопців у СБУ. Або просто опублікував їхні координати у паблику. І ФСБ їх у росії вже накрила», - зазначає Альфред Кох.

Також колишній заступник голови уряду рф запевняє, що навіть якщо цей теракт насправді є результатом діяльності певної партизанської організації, то це точно не той шлях, який потрібен справжнім російським патріотам.

Позиція рф

Російські пропагандисти, із посиланням на Федеральну службу безпеки рф повідомляють, що вбивство Дар’ї Дугіної вже розкрито, а виконавицею була громадянка України, яка ще й, між іншим, служила у полку «Азов». За словами російської сторони, після теракту жінка втекла в Естонію.

У росії запевняють, що вбивство було підготоване українськими спецслужбами та безпосередньо Києвом.

Чинний депутат госдуми Олег Морозов впевнений, що екс-депутат Ілля Пономарьов, який заявив про причетність до загибелі Дарії Дугіної деяких диверсантів із «Національної республіканської армії», намагається «відвести стрілки» від своїх господарів – керівництва України.

«Цей злочинець морального права не має торкатися пам'яті Дар'ї Дугіної... Тепер український запах від цього злочину став ще виразнішим», - сказав Морозов.

Російська політична діячка та дипломатка Марія Захарова заговорила про те, що якщо версія із причетністю українських спецслужб дійсно виявиться правдивою, то потрібно буде вести мову про політику гостероризму Києва.

Позиція України

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк запевнив, що наша країна не причетна до загибелі Дар'ї Дугіної. Також він додав, що це вбивство є результатом боротьби за вплив різних кремлівських силових структур.

«Наголошую, що Україна, безумовно, до цього не має відношення, тому що ми не кримінальна держава, якою є російська федерація, і тим більше не терористична держава», - сказав Михайло Подоляк.

Дослідник путінського режиму Ігор Ейдман також вважає, що цей теракт є частиною великої «гризні» за вплив між російськими спецслужбами.

«Схоже на провокацію, щоб отримати привід для посилення путінського терору як усередині країни, так і проти українських лідерів. Старий паяц Дугін, який багато про себе уявив і намагався лізти в розпил великого державного бабла, і його донька мали бути принесені в жертву. Кому ще треба було підривати цю сімейну трупу злих клоунів?», - зазначив Ігор Ейдман.

Радник Міністра оборони Олексій Копитько заявив, що ні Олександр Дугін ні його донька ніколи не були об’єктами відплати українського народу.

«Саме Дугін як ціль відплати точно не цікавий. Як підсудний на трибуналі – так. Але як ціль – ні, тим більше – на даному етапі», - написав Олексій Копитько у своєму Телеграм-каналі.

Жодна з трьох наведених вище версій ще не підтвердилася, та і навряд чи підтвердиться найближчим часом. Нам залишається лише слідкувати за новинами та підтримувати нашу армію на шляху до перемоги України.

Нагадаємо, на Вінниччині дитячий духовий оркестр придбав автомобіль для ЗСУ.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: dsnews.ua

Читайте також