menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Величезна глядацька зала, нові правила та феєричний початок: перший день Operafest Tulchyn (ФОТО)

«Тульчин Операфест» стартував із комічної опери «Viva la mamma»

Вчора після дворічної перерви розпочався міжнародний оперний фестиваль просто неба OPERAFEST TULCHYN. Торік фестиваль не проводили через карантинні обмеження. Тому цьогоріч шанувальники оперного мистецтва з’їхались до Палацу Потоцьких у Тульчині Вінницької області звідусіль, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Найбільше відвідувачів вразила величезна глядацька зала на території палацу. Вона зайняла більшу частину центральної площі. Усіх гостей фестивалю пропускали через центральний вхід, загороджений турнікетами, щоб не утворювалось скупчення людей. А виходити з території фестивалю можна було лише через бокові ворота. Групуватись по кілька людей на території палацу теж не рекомендувалось. Тоді підходили представники організаторів з проханням сісти на свої місця.

«Трохи дивно було бачити такі правила на території проведення фестивалю. Все одно люди виходили і робили все по-своєму. Ми вже звикли бачити тут безліч фотолокацій та цікавинок. А цьогоріч тут суцільна глядацька зала та фудкорт», - зауважує вінничанка Ольга.

А інша вінничанка Наталія натомість говорить, що їй подобається така велика глядацька зала:

«Організатори все продумали. З будь-якої точки зали добре видно сцену. Раніше через натовп, який скопичувався за огорожею, не можна було нічого розгледіти, хіба на екранах. Та й місць для всіх глядачів не вистачало, а тепер навіть зайві є. І до фотолокацій черга всюди стояла, бо людей було дуже багато. А зараз кругом вільно, ніхто ніде не стовбичить. Мені сподобалось».

Крім того, організатори наголосили, що всі фотозони, виставки та інші локації розташовані цьогоріч за межами Палацу Потоцьких, І починаються одразу за ворітьми.

На брифінгу перед відкриттям операфесту якраз йшлося про те, як змінився Тульчин з 2017 року, відколи тут проходить фестиваль. І навіть торік місто продовжувало розвиватись. Також для глядачів оголосили, що Тульчин, скоріш за все, виграв конкурс «Мала культурна столиця України». А це стане додатковим стимулом для розвитку громади.

«OPERAFEST TULCHYN – це потужна інвестиція в наш культурний ландшафт», - запевнила продюсерка фестивалю Ірина Френкель.

Народний депутат України Микола Кучер зауважив, що завдяки фестивалю люди мають уявлення про високе митсецтво опери, адже не всі можуть собі дозволити відвідати знамениті оперні театри. А тут відбувається не лише знайомство з театральним мистецтвом, люди отримують ще й неймовірні емоції.

Про економічний розвиток громади завдяки фестивалю розповіла народна депутатка України Лариса Білозір. І додала, що будуть намагатись зробити усе, щоб Палац Потоцьких увійшов до переліку об’єктів «Великої реставрації».

Проанонсував постановки Київської опери заступник її директора Богдан Собуцький:

«Бувають опери складного сприйняття. Але це не наш випадок. Хто вперше почує нашу оперу «Viva la mamma», одразу закохається.

І справді, глядачі із захватом сприйняли цю комічну оперу. Артистів не хотіли відпускати зі сцени, і раз по разу із зали вигукували «Браво!».

Так само «на ура» сприйняли й сучасний балет «Історії в стилі танго». Зі слів Богдана Собуцького, це поєднання класичного та сучасного балету, досить цікавий симбіоз.

На сцені демонстрували різні історії кохання, їхні стосунки, пориви та почуття. Тут були і любовні трикутники, і зради, і нерозділене кохання. Окрім оркестру, музичний супровід задавав і хор - з двох боків від сцени розмістилися чоловіча та жіноча капели. Був також акордеон. Зрештою, танцівники тричі виходили на «біс», адже публіка їх не хотіла відпускати.

Завершився перший оперний вечір феєричним вогняним ексцентрик-шоу «White night» від театру вогню East Fire Show. І навіть дощ не завадив зробити цей виступ вражаючим.

«Це було неймовірно! – зізнавались глядачі. – А дощ – до щастя!»


OPERAFEST TULCHYN-2021 проходить за підтримки Українського культурного фонду і Благодійного фонду «МХП — Громаді». Амбасадори фестивалюМикола Кучер і Лариса Білозір.

Партнери: Вінницька обласна державна адміністрація та Вінницька обласна рада.

Організатори: «Інститут культурної політики» і Тульчинська міська рада.


Нагадаємо, сьогодні під час опери «Ярослав Мудрий» вшанують захисників України.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото: Світлана Пустовіт, Ірина Басенко


Читайте також