menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

«Ветеранам доводилось самим купувати собі лікарські засоби» — Василь Івасько

27.08.2021 19:40

Яке ймовірне майбутнє вінницького шпиталю для ветеранів війни

У Вінницькому обласному клінічному госпіталю ветеранів війни відбудеться перевірка через масове скорочення штату лікарів. Наразі обробляються вимоги представників ветеранських організацій щодо звільнення керівника закладу Юрія Бабійчука. До роботи долучаються відповідні організації, повідомляє Інформаційна Вінниччина.

Голова Шаргородської районної організації учасників АТО/ООС Василь Івасько розповідає: «Перевірка шпиталю розпочалась зі звернення народних депутатів до Вінницької обласної адміністрації. Була створена комісія, проте її діяльність не виправдана. Тому запросили голів фракцій на зустріч, аби прийняли рішення, згідно з яким додали до комісії нових особистостей. Надалі будуть проводитись додаткові сесії, аби вирішити питання до кінця».

За його словами, ветерани почали розповідати, що змушені купувати собі лікарські засоби та препарати самі. Тому зі шпиталем для ветеранів війни потрібно щось робити. Одним з таких рішень є призначення кризового менеджера замість керівника шпиталю Юрія Бабійчука. Також важливим є проведення незалежного аудиту щодо документації через відсутність прозорості у юридичних матеріалах.

У економічній довідці зазначено, що більша частина грошей йде на виплату заробітної плати працівникам. Тому для покращення ситуації та вирішення проблем керівник закладу почав звільняти лікарів.

Депутатка Вінницької міської ради Олена Верлан-Кульшенко зазначає: «Таке рішення керівника є хибним, тому що саме лікарі заробляють для закладу. Кожний випадок надання медичної допомоги має свою цінову ознаку, яка виплачується закладу. Це не лише первинна допомога, а й надання медичнтз послуг на вторинному й третинному рівні. І коли мова йде про шпиталь ветеранів війни, то лікарі надати допомогу можуть, та не заробити на всі інші потреби.»

Вона додає, що скорочення призвело до дисбалансу. Проблема наступна скорочення штату та неналежна менеджерська позиція.

Загалом у шпиталі за рік отримали кваліфіковану допомогу більше 7000 ветеранів. Він надає грунтовну терапевтичну й хірургічну допомогу. Люди, які звертають сюди по допомогу, повинні мати можливість звернутись до лікаря у будь-який час. А за умови відсутності такої можливості, ветеранська спільнота залишиться сам на сам з проблемами.

Нагадаємо, діти пільгових категорій вінниччини зможуть відпочити на узбережжі.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Діана Праведна





Читайте також