menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Ветерани 55+ на Вінниччині змагалися за першість у волейболі (ФОТО)

26.11.2022 18:15

У Стрижавській громаді пройшли змагання з волейболу серед ветеранів 55+

Сьогодні у Стрижавській громаді Вінницького району Вінниччини проводились змагання з волейболу серед ветеранських команд (55+) територіальних громад Вінниччини на підтримку ЗСУ «З Україною в серці, з вірою в ЗСУ». На змаганнях збирали кошти для допомоги військовим. I-VIN.INFO дізнався про учасників та перебіг змагань, а також, як розвивається спорт в громадах під час війни.

У першості Вінницької територіальної організації ВФСТ «Колос» з волейболу серед ветеранських команд (чоловіки 55+) на підтримку Збройних Сил України «З Україною в серці, з вірою в ЗСУ» змагалися 5 команд. Це Стрижавська територіальна громада, Самгородоцька територіальна громада, «Газовик» із міста Вінниця, Крижопільська територіальна громада, Ладижинська територіальна громада.

Як зазначив голова Вінницької обласної територіальної організації ВФСТ «Колос» Сергій Татусяк, попри складний час в Україні, він впевнений, що сила духу та єднання, які панують під час змагання, приведе до спільної перемоги.

«Такий настрій перемоги обов’язково передається нашим колегам та військовим, які зараз боронять Україну. Впевнений, наша сила допоможе в тилу захисникам. Тому важливо, аби ми прапор перемоги спорту, несли до перемоги над нашим ворогом. А завдяки такої єдності команд, яка проявляється тут, на змаганнях, можна подолати будь-кого», - каже Сергій Татусяк.

Як розповіла для I-VIN.INFO начальниця відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради Світлана Томусяк, ветерани 55+ показують сьогодні дух звитяги та незламності:

«Такі змагання показують нам: які б події не відбувалися зовні, ми сильні в середині. Таким чином, ми обов’язково дійдемо до перемоги, тому що це прекрасний приклад для підростаючого покоління. Не потрібно падати духом, плакати, переживати, а потрібно боротися. І саме в боротьбі ми здобудемо перемогу».

Серед запрошених гостей на змаганнях був голова Вінницької обласної федерації з волейболу Микола Чумак. За його словами, після початку російського вторгнення у федерації задавалося питання, чи взагалі буде існувати спорт, як раніше.

«З перших днів війни ми беззаперечно вірили у перемогу. Але спортивне життя деякий час не проводилось активно. Проте ми були впевнені, що це тимчасово. Ми проводили змагання навесні, влітку, восени на рівні громад. І намагалися знайти відповідь, чи будуть проводитись змагання на професійному рівні», - зазначає Микола Чумак.

Також додає, хоч було багато дітей, які шукали безпеку в країнах Європи, у федерації намагалися зберегти формат змагань та продовжувати свою діяльність.

«Змагання серед ветеранів демонструють іншим громадам, що ми маємо бути активними, а суспільство не повинне зупинятися у розвитку спорту. Ми маємо продовжувати займатися своєю справою далі та демонструвати ворогам нашу силу», - наголошує Микола Чумак.

Отож, результати змагань:

1 місце - Крижопільська територіальна громада («Квадратний метр»).

2 місце - Стрижавська територіальна громада.

3 місце - «Газовик» з Вінницької міської територіальної громади.

4 місце - Ладижинська територіальна громада.

5 місце - Самогородцька територіальна громада.

Близько 2700 гривень вдалось зібрати. Їх передадуть на допомогу для ЗСУ.


Нагадаємо, у Вінниці провели перший відкритий конкурс серед незрячих читців.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на нашТелеграм-канал.

Фото:Руслана Сивак

Читайте також