menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Від любителів до кандидатів у майстри спорту: вінницькі аграрії змагались у шахах та шашках на «Колос-Агро-2022» (ФОТО)

20.02.2022 18:05

У Вінниці провели Спартакіаду «Коло-Агро-2022»

Вчора, 19 лютого, пройшла Спартакіада «Колос-Агро-2022» у Вінниці серед аграріїв зі всієї області. З кожної громади був представлений по одному учаснику у шахах та шашках. I-VIN.INFO побував на спартакіаді та дізнався результати учасників.

Цього разу у шахах змагались чоловіки, а у шашках – жінки. Як розповів головний суддя Віталій Луценко, у шашках грали по круговій системі, а у шахи змагались по швейцарській системі у 6 турів. Серед жінок найкращою виявилась представниця Хмільницької територіальної громади Тетяна Ковальчук з АП НВП «Візит». У своїх 20 років вона неодноразово брала участь у подібних змаганнях та була на чемпіонатах України з шашків. Розповідає, любов до цієї гри їй привчив батько ще з дитинства.

«На цих змаганнях є багато нових суперників. Як на мене, учасники не такі сильні, як на всеукраїнських турнірах. А почала грати в шашки ще з дитинства. Батько розказав правила, і це стало нашою улюбленою грою. Кожного дня після роботи він грав зі мною у шашки. Інколи батько був втомлений і не грав. Та часто казав, все, ти мені вже набридла, тебе треба кудись відправити грати в шашки», - поділилась з посмішкою Тетяна.

Її перший турнір був у 8 років по області та одразу вона здобула перше місце. Тоді зрозуміла, що це знак і потрібно продовжувати грати. Згодом Тетяна стала кандидаткою майстри спорту в шашки. На ці змагання приїхала, щоб представити Хмільник, перевірити свої сили та можливості конкурентів. Друге місце посіла Алла Берещук, яка представляє команду «Чернятинський коледж ВНАУ». У змаганнях «Колос-Агро 2022» вона вперше бере участь. На момент розмови Алла ще не знала свої результати і їй залишилось зіграти три тури.

«Зараз поки зіграла 6 турів. Вже встигла і виграти, і програти. Поки сили є, не втомлена. Очікую ще 3 тури. Організація заходу на рівні. На схожих змаганнях я була, тому досвід маю. Переважно проходять турніри з шашків однаково», - поділилась Алла Берещук.

Третє місце серед жінок у шашки посіла Наталія Панасюк, яка представляла СФГ «Назіп», Оратів. Ще зі школи вона грала, брала участь у змаганнях та займала призові місця. Цього разу їй вдалось здобути «бронзу» після тривалої перерви, близько 12 років.

«Я частково задоволена результатом, проте винна сама, бо тільки три дні готувалась. Взагалі, шашки – це стратегія. Варто зробити один неправильний хід і ти вже можеш втратити перемогу у грі. Насправді, такі змагання дуже потрібні, бо люди приїжджають, знайомляться, потім можуть консультуватись і підтримувати стосунки. Для аграріїв це дуже цікавий захід», - поділилась думками Наталія.

Окрім цього, на спартакіаді «Колос-Агро-2022» пройшли змагання серед чоловіків у шахах. Учасник у цьому виді спорту від команди «Вінницясадвинпром» Вінницької територіальної громади Петро Любчик розказав про свої досягнення під час гри. Ще з третього класу він навчився грати, і зараз у своїх 66 років продовжує цим займатися як любитель.

«Наразі встиг 3 гри виграти і стільки ж програти. Знаєте, головне не перемога, а участь. Тим більш, тут були різні учасники. Буває з кимось - раз, раз і все, партія закінчилась. А деякі були дуже розважливі і прораховували кожен крок. Мені більше подобається грати з такими, як я, швидко грають та й все», - з посмішкою та сміхом розповів Петро.

Серед чоловіків перше місце посів учасник Владислав Ільницький, який представляв ТОВ «Курланд». Друге місце здобув Геннадій Дмитрошин від команди ФГ «Явір», Піщанка. А третє місце посів Анатолій Крешун, «Чернятинський коледж ВНАУ» . Переможець з шахів Владислав Ільницький займається цим вже близько 8 років, і поділився, що змагається вже не вперше.

«Здебільшого, у Вінниці та в Жмеринці грав у шахи. Вдавалось здобувати призові місця, в залежності, наскільки серйозними були турніри. На цих змаганнях інколи було важко, проте зараз дуже приємно, що все ж переміг. Я певний період не займався цим. Можливо, ще колись візьму участь знову. На мою думку, такі змагання є важливі для людей, бо вони об’єднують нас, знайомлять між собою, а потім ми можемо продовжити спілкуватися і ділитись досвідом», - зазначив переможець з шахів.

Нагадаємо, видовищні змагання з футзалу показали вінницькі аграрії на спартакіаді.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Руслана Сивак


Читайте також