menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Від початку повномасштабної війни 2520 військовослужбовців взяли шлюб у Вінниці

14.02.2023 08:35

Щорічно 14 лютого відзначають День закоханих

Цього дня у світі відзначаються День святого Валентина або День всіх закоханих. Закохані пари дарують один одному «валентинки», солодощі, м’які іграшки та багато іншого. Незважаючи на повномасштабне вторгнення, українці не забувають про День закоханих, мріють про кохання та продовжують укладати шлюби. I-VIN.INFO поцікавився, скільки шлюбів з 24 лютого 2022 року уклали військовослужбовці.

Так, у Відділі державної реєстрації актів цивільного стану у місті Вінниці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції повідомили, що з 24 лютого до теперішнього часу зареєстровано 2520 шлюбів із військовослужбовцями. Крім цього, у рамках проєкту «Шлюб за добу» – 50. Також на підставі Акту про укладання шлюбу згідно з вимогами постанови Кабміну «Про деякі питання державної реєстрації в умовах воєнного стану» – 15. Тобто, коли шлюб реєструють не у ДРАЦСі і навіть без присутності нареченого або нареченої.

Якщо ж говорити окремо про підрозділи бійців, то у Могилів-Подільському прикордонному загоні сповістили, що з 24 лютого по теперішній час 19 військовослужбовців прикордонного загону офіційно взяли шлюб. З них у шести випадках укладення шлюбу було під час перебування військовослужбовців у відрядженні в зоні бойових дій.

Довідково:

Достовірних даних про те, де саме зародилася традиція святкування, немає. Одні вважають батьківщиною знаменного дня Англію, інші — Францію. За переказами, на День Святого Валентина вшановують великомученика Валентина — священика, який всупереч наказу імператора Клавдія ІІ, що забороняв молодим чоловікам мати сім'ю, таємно вінчав закоханих.

Правитель вважав, що самотній чоловік, не обтяжений сімейним побутом, має шанси стати кращим воїном, оскільки його думки зайняті тільки майбутніми битвами. Незабаром дії священика були розсекречені, сам Валентин постав перед судом, піддався жорстоким тортурам і згодом був страчений. В ніч перед стратою він написав своїй коханій лист — зізнання в любові у віршованій формі. Згодом такі листи стали називати «валентинками». Дата смерті великомученика і припадає на 14 лютого.

Минуло багато часу, в XIV столітті священика Валентина канонізували — віднесли до числа святих. Відтоді День Святого Валентина активно святкується в Європі і в нашій країні.

Нагадаємо,вінницький відділ ДРАЦС на День закоханих працюватиме довше.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: focus.ua


Читайте також