menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Видовищну гру показали юні футболісти у Вінниці (ФОТО)

26.06.2023 10:45

Футбольний літній турнір серед юніорів організували для маленьких вінничан 7 та 8 років

Партнерська публікація

Вчора на футбольному літньому турнірі серед юніорів «Світла Україна» у Вінниці маленькі спортсмени показали надзвичайно видовищну гру. Завзято та азартно проводили матчі, щоб здобути першість, десять команд з Вінницької області. Серед них були команди з Гайсинського та Могилів-Подільського районів і міста Вінниця, повідомляє I-VIN.INFO.

За головний кубок та призові місця у турнірі боролись діти 2015-2016 року народження. На відкритті їм вручили вітаміни від організаторів заходу, громадської організації «Світла Україна». Засновник організації Віталій Горбаневич наголосив, зараз важливо підтримувати дітей, батьки яких на фронті захищають територіальну цілісність України. А спорт та здоровий дух дозволяють розвивати свої навички далі.

«Ми часто підтримуємо ініціативу проводити змагання. Особливо для діток. Зараз у нашій країні відбувається багато важливих змін. А у віці 7-8 років виховується та загартовується майбутнє покоління України. Тому необхідно підтримувати дітей, надавати можливість для розвитку спортивних навичок. Ми вирішили робити все можливе, аби ця тенденція рухалась лише вгору», - каже Віталій Горбаневич.

За словами заступника Вінницького обласного фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Андрія Дзядика, під час війни кількість змагань зменшилась. Проте завдяки підтримці меценатів та партнерів організовуються спортивні заходи для дітей.

«Війна дуже вплинула на нас всіх. Багато спортсменів виїхали закордон, а хтось із прифронтових територій перебрався до Вінницької області. Зараз важливо підтримувати психологічний стан дітей, перемикати увагу на щось позитивне. А спорт є чудовим способом підняти настрій. Для цих дітей футбол – це все життя. Вони мріють стати відомими футболістами. Навіть зараз можна з кимось з них сфотографуватися, а через роки мати фото з відомим спортсменом», - з посмішкою розповідає Андрій Дзядик.

Як зазначив тренер футбольного клубу «Авангард» з Ладижина Гайсинського району Олег Павлик, його вихованці вперше змагаються у Вінниці, тоді як раніше – у ближчих містах до Ладижина.

«У нашому місті я є практично одним тренером з футболу. Ми намагаємось приділяти увагу кожній групі дітей, аби вони виїжджали на змагання, пробували свої сили. Взагалі, Ладижин – це один з «динозаврів футболу» у Вінницькій області. Наша доросла команда з 1970-ого року бере участь у змаганнях. Які б важкі часи не були б, ми завжди граємо у футбол», - каже Олег Павлик.

Також на ці змагання приїхала команда з Могилів-Подільського. За словами їх тренера Романа Гардецького, сьогодні для нього важливо долучитися до турніру, а не здобути призові місця.

«Ми часто їздимо на змагання. Це різні турніри в області чи у Вінниці. За можливістю, беремо участь усюди. Звісно, через війну є і негативні фактори, які впливають на дітей. Просте саме тренуваннями допомагаємо покращити загальний емоційний стан, підтримати їхнє ментальне здоров’я. Неважливо, яким видом спорту займатися. Головне, щоб діти рухалися, прагнули розвиватися, а не сидіти в ґаджетах», - зауважує Роман Гардецький.

Серед вболівальників зібралося чимало батьків, які хвилювалися за своїх маленьких футболістів. Наприклад, Микола Бібляк з Вінниці вболіває за свого сина, у якого сьогодні день народження. Додає, хоч маленький спортсмен повернувся в цей день о 5 ранку з Болгарії, де проводилися змагання з плавання, проте син дуже щасливий.

«Я вболіваю за команду «Junior». Він грає за воротаря. На футбол ходить з 4 років. Оскільки це перша секція, куди можна віддати дитину для загального та соціального розвитку, вирішили почати з цього. А далі все переросло зі звичайного хобі у спортивне задоволення. Вже бачимо деякі результати. Команда «Junior» здобула «срібло» у Кубку Валерія Лобановського, який проводився у Києві», - каже батько.

Також серед вболівальників підтримувала свого сина Інна Капелюшна. Вони з Данилом приїхали з Ладижина. Діти з великим бажанням беруть участь у змаганнях.

«У нас чудовий тренер, який знаходить підхід до кожної дитини. Звісно, діти хвилювалися перед турніром. Але, впевнена, все буде добре. Данило вже три роки займається футболом. На мою думку, однією з важливих складових у житті людини має бути спорт. Якщо дитина буде розвиватися, вона звикає до цього ритму життя. Сама знає, коли тренування, що можна їсти, слідкує за своїм графіком, стає більш відповідальна. Тому футбол, і взагалі – спорт, для діток важливий і потрібний», - зауважує мама Інна.

Отож, перше місце у турнірі здобув ФК «Балкани». Друге місце посіла команда ФК «Балкани» (другий склад). А третє місце – ФК «Премʼєр Нива».

Нагадаємо, у центрі Вінниці провели акцію на підтримку полонених захисників Маріуполя.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: Валентин Вінницький

Читайте також