menu
Ексклюзив Надзвичайні події Влада Громади Війна Освіта Культура Туризм Дозвілля Спорт Технології Історія Україна і Світ Агро Коронавірус Інфо Medtime Оздоровлення Beauty.Time Life Команда IVin
<-

Відсьогодні усі водії Вінниччини повинні вмикати ближнє світло поза межами міста

01.05.2024 10:45

Світло фар — це додаткова пасивна безпека руху

З 1 травня в Україні скасовано часовий проміжок використання денних ходових вогнів поза межами населеного пункту. Тепер зі світлом за межами міст та сіл потрібно їздити постійно. Про це повідомляє I-VIN.INFO посилаючись на UNN.

Раніше поза межами населеного пункту з 1 жовтня по 1 травня водії повинні були вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар.

Проте постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2023 №1105 такий часовий проміжок скасовано, і тепер з увімкненим світлом потрібно їздити постійно.

Дослідження European Commission «Daytime running light» свідчать, що застосування денних ходових фар зменшує кількість багатосторонніх денних аварій на автомобілях приблизно на 5–15 %.

Правоохоронці попереджають, що у разі недотримання правил дорожнього руху на водії чекає штраф у розмірі понад 500 гривень.

Читайте також, перший набір добровольців з вінницьких рекрутингових центрів відправили на навчання.

Щоб отримувати новини вчасно, підписуйтесь на наш Телеграм-канал.

Фото: yaizakon.com.ua

Читайте також